Sosyal Medya

BÖLGEHABER

1 Eylül Dünya Trabzonlular Gününüz Kutlu Olsun

Dünya Barış Günü,Dünya Trabzonlular Günü ile aynı anda,İstanbul'da Federasyonun Findıkzadedeki merkeiznde,Trabzon'da Valilık,Belediye Başkanlıkları,ve Sivil Toplum örgütleri tarafından birlikte kutlanması beklenıyor.



Dünya Barış Günü,Dünya Trabzonlular Günü ile aynı anda,İstanbul'da Federasyonun Findıkzade'deki merkezinde,Trabzon'da Valilik,Belediye Başkanlıkları,ve Sivil Toplum örgütleri tarafından birlikte kutlanması beklenıyor.

 

www.medyakaradeniz.com olarak değerli kurum ve kuruluşların yetkililerine bir hatırlatmada bulunarak bu önemli iki günü hatırlayarak Trabzonluların varlığını tüm Türkiye,Trabzon,ve Dünyaya göstermelerini beklıyoruz.

 

Zira Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nurettin TURAN'ın aşağıdakı konuşmasındaki belirtmiş olduğu günün önemine yakışır bir kutlamanın sağlanmasını ümid ediyoruz.

 

2007 yılının sonbaharında, Karadeniz Sivil Toplum KuruluÅŸları BirliÄŸi - KASTOB tarafından gerçekleÅŸtirilen 4. Karadeniz Haftası Şölen ve Etkinlikleri Kapsamında Kadıköy?de Düzenlenen Trabzon Gecesinde; Gecenin Açılış KonuÅŸmasını yapan Trabzon Dernekleri Federasyonu BaÅŸkanı Nurettin Turan; ?BilindiÄŸi gibi 1 Eylül?ün Dünya Barış Günüdür. Bizde Trabzon Dernekler Federasyonu olarak bu günü aynı zamanda *Dünya Trabzonlular Günü* olarak ilan ediyoruz. Çünkü Trabzonlular barışçı insanlardır. Her ne kadar içeriden ve dışarıdan karıştırılmaya, kışkırtılmaya çalışılırsa çalışılsın bizim mayamız saÄŸlamdır. Bozamazlar. Bunun ispatı KIBRIS tır. Kıbrıs?a Barış harekâtı olarak gidildiÄŸinden bu yana orada Rum, Türk, Yerli, Yabancı, Turist hiç kimsenin burnu bile kanamamıştır. Burada *vatan, millet, Sakarya* edebiyatı yapmıyoruz. Biz Trabzonluyuz. BirliÄŸimize, DirliÄŸimize, Ãœlkümüze, Toprağımıza, Bayrağımıza El-Dil uzatılmadığı sürece herkes bizim dostumuzdur. Ancak, Bizi Sınamayın, Ãœstümüze gelmeyin, Toprak Bütünlüğümüze El Uzatmayın ve kötü emelleriniz için ayak oyunları yapmayın, sonra piÅŸman olmayın.                                                               

Bizler Atamızdan yadigâr **YURTTA SULH, CİHANDA SULH** ilkemize Sonuna kadar sadık kalacağız. Bu nedenle 1 Eylül?ün Dünya Barış Gününü aynı zamanda *Dünya Trabzonlular Günü* ilan ediyoruz. Bundan Böyle Dünyanın neresinde olursa olsun, 01. Eylül günü Trabzonlular tarafından Özellikle *Dünya Trabzonlular Günü* olarak kutlanacaktır.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN

http://www.trabzon.org.tr/trabzon-gecesinde-kadikoyde-yer-ye

 

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.