Sosyal Medya

POLİTİKA

Sola Yeni Parti Geliyor

SOL siyasette uzun süredir devam eden arayış, nihayet meyvesini veriyor. Tek başına yürüttüğü parti içi muhalefetle CHP liderliğini elde edemeyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu partiden ihraç edilmesinin ardından hesaplarını yerel seçim üzerine yapıyor.



SOL siyasette uzun süredir devam eden arayış,

nihayet meyvesini veriyor. Tek başına yürüttüğü

parti içi muhalefetle CHP liderliğini elde edemeyen

 Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu partiden

 ihraç edilmesinin ardından hesaplarını yerel seçim

üzerine yapıyor.

Sarıgül, uzun süredir dirsek temasında bulunduğu solun etkin ve popüler isimlerini yeni parti kurmaya ikna etti. Alınan bilgilere göre yeni partinin vitrini, siyasette `başarılı ve dürüst` imajı taşıyan isimlerden oluşacak. Genel başkanlık koltuğuna ilk etapta Hikmet Çetin`in oturtulması planlanıyor. Yönetimde de sol partilerde bakanlık ve belediye başkanlığı yapmış isimler yer alacak. Halen çeşitli partilerde aktif siyaset yapan bazı isimler de partiye davet edilecek.

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, SHP`li eski bakan Onur Kumbaracıbaşı, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan`ın başını çektiği yeni oluşumcular, Ramazan ayından sonra partileşme sürecini başlatacak.

 

CHP`nin mart ayındaki yerel seçimlerde kötü sonuç alacağını hesaplayan yeni oluşumcular, kuracakları partiyle sol seçmenin ilk adresi olmayı hedefliyor. Partinin kurucu genel başkanı olarak Hikmet Çetin düşünülüyor. Bir dönem `Hikmet abi` formülüyle CHP liderliği yapan Çetin, göreve hazır olduğunu söyledi. Çetin, "Uzun süredir bana siyaset yapma teklifleri geliyordu. Artık görevden kaçamadım." dedi.

 

Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, parti kurma hazırlıkları içinde olduklarını doğruladı. Yeni siyasi çalışmaları eylül ayından sonra kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Çetin, dönüş gerekçelerini şöyle sıraladı: "Siyasette ciddi bir boşluk var.

 

Özellikle soldaki boşluğu mevcut partiler dolduramıyor. Uzun süredir bana siyaset yapma teklifleri geliyordu. Artık görevden kaçamadım. Ayrıca ben gençlerin siyasette olmasını, kendi yaşamlarına ve siyasete yön vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki gençler siyasete çok ilgisiz. Böyle olunca görev yapmak bizlere düşüyor." CHP`yle ilgili açıktan eleştiri yapmaktan kaçınan Çetin, "4 seçimdir durum ortada, değişen bir şey yok." demekle yetindi.

 

Mustafa Sarıgül`ün yakın kurmaylarından eski CHP milletvekili Hasan Aydın da merkezde bulunan sosyal demokrat bir parti hedeflediklerini anlattı. Aydın, "Bir sol partinin merkezde olması için Avrupa`daki sosyal demokratlar gibi inançların ve özgürlüklerin karşısında olmaması gerekir. Türkiye`de uz un süredir gerçek bir sosyal demokrat partiye ihtiyaç var. Biz ortaya yeni bir seçenek koymak istiyoruz. Hedefimiz bu anlayışla iktidar olmaktır" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.