Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Kültür ve Sanat konuştu

4. Uluslararası Trabzon Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.



Atapark´tan başlayarak Atatürk Alanı´nda sona eren yürüyüş boyunca, Trabzon Belediyesi Bando Takımı çeşitli marşlarla, şarkılar seslendirdi.
     Vali Okutan, Meydan Parkı´nda düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada, ÅŸehirlerin, karpuz, üzüm gibi çeÅŸitli ürünler adına festivaller düzenleyerek, tanıtımlarını yapmaya çalıştıklarını belirterek, ´´Ancak Trabzon, kültür ve sanat festivali düzenliyor. Bu çok önemli bir deÄŸer. Trabzon her dönem kültür, sanat ve spora deÄŸer vermiÅŸtir, vermeye de devam etmektedir´´ dedi.
     Belediye BaÅŸkanı Volkan CanalioÄŸlu da festivallerin illerin, ülkelerin buluÅŸma noktası olduÄŸunu ifade etti.
     Festivallerin, yöre halkına farklı kültürleri tanıma fırsatı sunduÄŸunu anlatan CanalioÄŸlu, ´´Biz dördüncüsünü düzenlediÄŸimiz kültür ve sanat festivali ile komÅŸumuz olan ülkelere hem kendi kültürümüzü tanıtıyoruz hem de onların kültürlerini tanımaya çalışıyoruz´´ diye konuÅŸtu.
     KonuÅŸmaların ardından Trabzon Ä°mece Halk Dansları TopluluÄŸu, Trabzon Gençlik Merkezi kolbastı ekibi ile Macaristan´ın Zigetvar ve Rusya´nın Sochi kentinden gelen halk oyunları ekipleri çeÅŸitli gösteriler sundular. Gösterileri her yaÅŸtan vatandaÅŸ ilgiyle izledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.