Sosyal Medya

BÖLGEHABER

ÇAYKUR, Bayileri ile Buluştu

ÇAYKUR, Ülke genelindeki 181 bayisi ile Rize?de buluştu.



ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, ÇAYKURun Türkiye genelindeki 181 bayisi ile birlikte 2008 yılı deÄŸerlendirme toplantısı yaptı. 
    

ÇAYKUR Genel Müdürlüğündeki toplantıda konuÅŸan Yüce, çayın bölge için çok büyük anlam ifade ettiÄŸini belirterek, Çay bizim yaÅŸam tarzımız ve hayat kaynağımızdır. Bölgenin olmazsa olmazıdır. Dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olarak bizim can damarımızdır dedi. 


     Türkiyenin bu pazarda yaÅŸ ve kuru çay üretiminde beÅŸinci, tüketimde yılda 2,3 kilogram ile dördüncü olarak yerini aldığını ifade eden Yüce, 765 bin dekar çaylık alanda 1 milyon üretici yaklaşık 25 bin dolaylı çalışanı ile Türkiyenin en önemli istihdam alanı olmayı baÅŸarmıştır diye konuÅŸtu. 


     ÇAYKURun pazarlama ağını son dönemde ciddi anlamda geliÅŸtirdiÄŸini kaydeden Yüce, ÅŸunları söyledi:
     Pazarın ne demek olduÄŸunu çok iyi biliyoruz. 2004 yılında 95 bin ton kuru çay pazarlarken, 2007 yılında 117 bin ton kuru çay satışı gerçekleÅŸtirdik. Pazara hükmedemediÄŸimiz zaman ürettiÄŸimiz malın anlam ifade etmeyeceÄŸini çok iyi biliyoruz. Fakat, ÇAYKUR üretim ve pazarlama anlamında çok ciddi bir denge saÄŸlamış ve bu yolla büyümeye devam etmektedir. 
   

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.