Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Hemşin'e Emniyet Amirliği Açıldı.

Rize'nin Hemşin ilçesinde ilk kez kurulması kararlaştırılan Emniyet Amirliği bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Hemşin İlçe Emniyet Amirliği hizmete açıldı. Hemşin Kaymakamlık Binası'ndaki açılışta kurdeleyi Rize Valisi Kasım Esen, Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, AK Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfü Çırakoğlu, Hemşin Belediye Başkanı Başar Cumbur birlikte kesti.

 

 




Açılış öncesi düzenlenen törende ilk konuşmayı Hemşin İlçe Emniyet Amirliği

örevine atanan Başkomiser Barış Erkol yaptı. Emniyet Amiri Erkol, Hemşin'de vatandaş, polis el ele vererek huzur ve güvenin koruyucusu olacaklarını belirterek, ?İçişleri bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki 137 ilçede Polis Teşkilatı kurulması kararlaştırıldı. Bu anlamda 2 aylık çalışma sonucu Hemşin ilçe Emniyet Amirliği ve Polis Merkez Amirliği göreve hazır duruma getirilmiştir. Vatandaşlarımızla el ele vererek görevimizi en iyi şekilde yapacağız? dedi.

Hemşin Kaymakamı Yılmaz Kurt da yaptığı konuşmada İlçede asayişi bozacak ciddi olayların olmadığını belirterek, ?Toplumun huzur ve güvenini sağlamak devlet olmanın şartıdır. Güvenlik güçlerimiz emniyet ve asayişi sağlarken hukukun üstünlüğü çerçevesinde hizmet vereceklerdir.? Dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Lütfü ÇırakoÄŸlu ise yaptığı konuÅŸmada HemÅŸin'i sakin ve huzurlu bir kent olarak bildiklerini ifade ederek, ?HemÅŸin'in kavga ile gürültüyle iÅŸi olmaz. Ben ÅŸimdiye kadar duymadım doÄŸrusu. Ama devletin yapısı itibariyle belli nüfus ve ÅŸartlar gereÄŸi bir emniyet amirliÄŸi kurulması uygun görüldü. HemÅŸin'imize hayırlı olsun.? Diye konuÅŸtu.

Son konuşmayı yapan Rize Valisi Kasım Esen de bugüne kadar Hemşin'de İlçe Jandarma Komutanlığı'nın olağanüstü bir çalışmayla hem şehir hem de köylerde hizmet verdiğini belirterek, ?Hemşin kırsal alanında bundan böyle Jandarma çalışmalarına devam edecektir. Hükümetimizin aldığı karar gereği ilçe merkezinde polis teşkilatı devreye girecek. Rize'de Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerimizde polis teşkilatı yoktu. Hemşin'de el ele verilerek bu hizmet devreye sokulmuş oldu. Hemşin'de kayda değer önemli suçlar olmadı. Böyle güzel ilçemizin güzel insanlarına da güzel hizmetler yakışır. İnşallah Jandarmamızın güzel görevleri gibi polis teşkilatımız da iyi hizmetler sunacaklardır.? diye konuştu.

Daha sonra Hemşin ilçe Emniyet Amirliği'nin kurulmasında maddi ve manevi katkı yapanlara Rize Valisi Kasım Esen tarafından teşekkür plaketi verildi.

Konuşmalar ve plaket töreninin ardından, önce Kaymakamlık Binası'nın 1. katında teşekkül ettirilen İlçe Emniyet Amirliği'nin kurdelesi kesildi. Ardından da şehir merkezindeki polis merkezi hizmete açıldı.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.