Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Ateş düştüğü yeri yakar

Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinde 7 Ağustos 1998 yılında meydana



TRABZON - Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinde 7 Ağustos 1998 yılında meydana gelen sel ve heyelanlarda hayatını kaybeden 47 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Köprübaşı Kaymakamı Mehmet Yüzer, sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Özak, Beşköy başta olmak üzere Karadeniz'in o dönemde büyük bir felaket yaşadığına dikkat çekerek, "Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu tip olayların yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'' dedi.
Beşköy'ün yeniden yapılandırılması için çok gayret gösterildiğini dile getiren Özak, ''Beşköy'ü artık ezberledik. Sizlere ne kadar hizmet yapsak azdır. Afet konutları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Ulaşılamayan köy ve yayla olmayacak Karadeniz'de. Sizlere daha iyi sağlık, eğitim hizmeti vermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
Özak, Karadeniz'in geleceğinin turizmde olduğunu, turizme hazır olmak gerektiğini vurgulayarak, turizmin iş ve aş oluşturacağını sözlerine ekledi. Beşköy Belediye Başkanı Mustafa Doğan ise acılarının hala taze olduğunu ifade ederek, hayatını kaybedenler anısına yaptırılan anıtı yenilediklerini söyledi. Yağmur altında yapılan törende daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.