Sosyal Medya

POLİTİKA

Yerel seçim çantada keklik değil

Hem Karaosmanoğlu'na, hem de Sirmen'e gönderme yapan Pepe, "Kimse yerel seçimi çantada keklik görmesin. Doğru aday olmazsa seçimi kaybederiz" dedi



Hem Karaosmanoğlu'na, hem de Sirmen'e gönderme

yapan Pepe, "Kimse yerel seçimi çantada keklik

görmesin. Doğru aday olmazsa seçimi kaybederiz" dedi

Çevre ve Orman eski Bakanı, AKP Kocaeli Milletvekili

Osman Pepe, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili önemli açık-

lamalarda bulundu. Bir süredir Kocaeli'de bulunan Pepe, önceki gün Yeni Cuma Camii'nde ikindi namazını kıldıktan sonra bir süre basın mensupları ve vatandaşlarla sohbet etti. Spor bir kıyafat giyen ve bir koruma tarafından attığı her adım takip edilen Pepe'nin, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılmaması yönünde karar vermesinin de etkisiyle moralinin de oldukça yüksek olduğu gözlendi. Yerel seçimlerin doğur aday gösterilmediği takdirde çantada keklik olmadığını dile getiren Pepe, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile köprüleri atmış olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Karaosmanoğlu'na gönderme
Büyükşehir Belediye Başkanı adayının 35-40 yaşlarında, genç, dinamik ve zıpkın gibi biri olması yönündeki fikrini değiştirmediğini belirten Pepe, ikinci dönem için aday olacağını açıklayan İbrahim Karaosmanoğlu'na da, yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılan Sefa Sirmen'e de mesaj göndererek, "Başkanlıkta en ideali bir dönemdir" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin alınması için halkın önüne doğru adayla çıkılmasının şart olduğunu ifade eden Pepe, "Kimse anketlere güvenmesin. Seçim çantada keklik değil. AKP'nin tek rakibi yine AKP. Bu yüzden genç bir aday göstermeliyiz" sözleriyle Karaosmanoğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını da üstü örtülü olarak yine dile getirdi. Pepe, kendisinin de bir daha Büyükşehir Belediyesi için aday olmayı düşünmediğini ifade etti.

Vatan hainleridir
Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, değerlendirmeye Antalya'daki orman yangınlarıyla başladı. Orman yangınlarıyla ilgili ilginç bir tespit yapan Pepe, "Vatana ihanet edenlerle orman yangını çıkaranlar aynı değerde tutulmalı" dedi. Pepe kendi döneminde bu kadar yangın olmadığına dikkat çekerek, "Biz 5 ay öncesinden hazırlık yapmaya başlıyorduk. Tüm personeli eğitiyorduk. Bizim dönemimizde terörle ilgili bir yangın da çıkmadı. Benim 5 yıllık bakanlık dönemimde bu kadar orman yangını olmadı ve hatta Cumhuriyet tarihinde en az kayıp benimle yaşandı" diyerek üstü örtülü de olsa halefine gönderme yapmayı ihmal etmedi.

Ergün'le aynı frekanstayım
Osman Pepe, basın mensuplarının kent gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Özellikle AKP Grup Başkan vekili Nihat Ergün'ün, siyaset tarzı, anlaşışı ve işleyişi açısından kendisine en yakın kişinin o olduğunu işaret eden Pepe, "Türkiye siyaset yapılacak zor ülkeler arasında. Aynı parti içinde, aynı frekansta insanlar olmayabilir. Ama ben sayın Ergün'le iyi anlaşıyorum. Çünkü aynı frekanstayız" diye konuştu. Siyasette geleneklerin oturması gerektiğini savunan Pepe, "Bunu en güzel İngiltere ve Almanya yapıyor. Siyasi gelenekleri oturmuş. Ben de siyasette, siyasi aktivitelerin bu olgunlukta olması gerektiğine inanıyorum" yorumunda bulundu.

Kaliteli insan yetiştirmek
Son yıllarda Türkiye'nin müthiş bir kalkınma hızına yakaladığını belirten Pepe konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'in bu hızlı başarıyı sürdürmesi için tüm kurumlarıyla uyum içinde çalışması gerekir. Her kurum birbirine saygı duymalı. Bana göre 'ülkenin asıl meselesi ne' diye sorarsanız, şöyle yanıt veririm. Ülkemizin temel sorunu kaliteli insan yetiştirmektedir. Bizler de bu kaliteyi yükselteceğiz. Bizim hükümetimiz 36 milyar dolar olan ihracat 140 milyar dolara çıkarttı. Ama benim hoşuma gitmeyen ihracat için daha çok ithalat yapmak zorunda olmanız."

Çantada keklik değil
Pepe, bakanlıktan sonraki döneminin nasıl geçtiğine yönelik soruya da, "Ben şuan nefes alıyor, duyuyor, görüyor, geziyorum. Sağlık açısından da bir sorunum yok. Yani ben halimden çok mutluyum. Geldiğiniz yeri unutmamak çok önemli. Siyaset insandan bir şeyler veriyorsa mutlaka her anlamda bir şeyleri de götürüyor" dedi. Son zamanlarda kamuoyunda yapılan anketleri de değerlendiren Pepe, "Yapılan anketler yüzde 100'ü doğruyu yansıtmıyorsa, ben ce çok doğru değil" dedi. Belediye başkanlığında en idealin bir dönem olduğunun altını çizen Pepe, "Popülist olmadan, radikal karar olmaz. Anketlere bakarak hiçbir şey çantada keklik değildir. Bu herkes için geçerlidir. Yerel seçimlerde de halkın ve vatandaşların istediği ve tercih ettiği, örnek gösterilecek biri partimizce öne çıktığı takdirde AKP'nin kaybetme şansı yoktur" dedi.

Sefa'ya denizde balık yok
AKP'nin yerelde tek rakibinin CHP ya da Sefa Sirmen mi olduğu sorusuna ilginç bir benzetmeyle cevap veren Pepe, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Sefa Sirmen akıllı bir insan. Ama üzgünüm ona bu denizde istediği balık yok." Partisinin gerek ilçeler gerek Büyükşehir'de doğru isimleri aday gösterdiği takdirde rakipsiz olduğunu savunan Pepe, "AKP'nin yine tek rakibi AKP olur" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçtiği yönündeki sorulara da, kesin ve net bir yanıt veren Pepe, "Aday olmayı düşünmüyorum" dedi. Gönlündeki başkan adayının 35-40 yaşlarında birin olduğunu hatırlatan Pepe, "Bu açıklama magazinleştirildi. Ama ben gönlümdeki başkan adayını açıkladım. Yani gençlikten bahsettim" ifadelerini kullandı. 
Murat ULAŞAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.