Sosyal Medya

POLİTİKA

Rize'de horonlu kutlama

AKP'nin kapatılmamasına karar verilmesi, Başbakan Erdoğan'ın memleketinde işte böyle kutlandı



Kararın ardından Cumhuriyet Meydanı'na toplanan Rizeliler, kemençe ve tulum eşliğinde horon tepti. `Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atan vatandaşlar birbirlerini kutlayarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Rize Belediye Başkanı AKP'li Halil Bakırcı da makam odasında yardımcıları ile birlikte kararı televizyondan heyecanla izledi. Açıklamanın ardından oldukça sevinen Başkan Bakırcı, "Türk demokrasisi açısından olumlu bir karar verildi. Ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.



Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın tarihi açıklaması AKP Giresun İl Başkanlığı'nda da heyecanla izlendi. Açıklamanın başlarında umutsuzluğa düşerek üzülen partililer, Kılıç'ın kararı açıklamasının ardından sevinerek alkışladılar. AKP Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, "Bu davanın haksız olduğunu biliyorduk. İstikrara zarar verdiğini düşünüyorduk. Bunun yanında hukukun üstünlüğüne de güveniyorduk. Bize zarar gelsin, ülkeye gelmesin istiyorduk. Bize göre beklenen sonuçtu. Kapatılması demokrasi adına utanç verici olurdu. Kararın 11-0 olması gerekirdi. Hizmet için önümüz açıldı. Bu sıkıntı bir daha yaşanmasın" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.