Sosyal Medya

BÖLGEHABER

İŞTE VALİ,İŞTE EMNİYET MÜDÜRÜ

Rize?nin Turizm Bölgesi içinde yer alan Yedigöller?de incelemelerde bulunan Vali Kasım Esen, doğa harikası bölgeye hayran kaldı.



Rize Valisi Kasım Esen Beraberindeki İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile Rize'nin Turizm Bölgesi içinde yer alan Yedigöller'de incelemelerde bulundu.





Rize Valisi Kasım Esen gördüğü güzellik karşısında hayranlığını gizleyemeyerek, ?Doğa harikası Yedigöller'in Türk turizminde hak ettiği yere gelmesi lazım. Temmuz ayında sis, duman, bulut, güneş, buz gibi göl ve kar bir arada var. Erzurum ve Rize illeri el ele vererek bu harika yerleri tanıtmalı, korumalı, kollamalıdır. Bu bölgelere gelmek isteyenlerin 1?2 saat yürümeleri lazım. İkizdere ve İspir bölgesinde yeterince turistik tesis yaparsak, insanlar bu güzelliği görmek isteyeceklerdir. İnsanların buralara geldikçe huzur bulacaklarına inanıyorum. İnsanın ulaşamadığı yerlerde doğa kendini koruyor. Buralar şanslı alanlar, burada yaşayan insanlar da şanslı insanlardır? dedi.

Rize Merkezden 125 kilometre uzaklıktaki Yedigöller'e, Rize-Erzurum İl sınırını 2 kilometre geçtikten sonra sol tarafta bulunan Çayırözü (Çapans) köyünden 21 kilometre stabilize yoldan gidilerek ulaşılıyor.

Yedigöller'in Kuzeyinde İkizdere İlçesine bağlı Cimil Köyü bulunuyor. Mor yayla köyünden geçilerek gidilen Yedigöller'in rakımı 2 bin 930 metre. Göllerin iki tanesinde alabalık yaşıyor. Son derece temiz olan göllerden su içilebiliyor. Misafirperver olan bölge halkı, Yedigöller'e gelen bilinçsiz insanların; göllere dinamit, tüp, kireç ve ağ germek suretiyle kaçak avcılık yapmalarından yakındılar.

Dağların Güneyinde kaldığı için yağmur ve sisi az olan vadi, hafta sonunu güneşli bir havada değerlendirmek isteyenlere alternatif. Bin bir çeşit çiçekle bezenmiş Yedigöller'de Temmuz ayında bile göl kenarlarında kar görmek mümkün.


















Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.