Sosyal Medya

Ordu

Fındık için ortak bir gelecek sempozyumu yarın yapılacak

Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Giresun Üniversitesi (GÜ) ''Fındık İçin Ortak Bir Gelecek'' adlı fındık sempozyumu düzenlendi.



Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sempozyumun 25 Temmuzda Ordu ve Giresun'da yapılacağı duyuruldu.
''GiresunOrdu Çizgisi: Fındık İçin Ortak Bir Gelecek'' başlığı altında düzenlenen sempozyumun ilk oturumunun Giresun Üniversitesi salonunda saat 10.00'da başlayacağı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
''Sempozyum öncesi Ordu Valisi Ali Kaban, Giresun Valisi Mustafa Teşkesen, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, birer konuşma yapacak. Daha sonra Dr. İlhan Çetin, 'fındık üzerine genel görüşler', yazar Ali Ekber Yıldırım ise 'fındık üretiminden ihracatına sorunlar ve çözümler' konulu sunum yapacak.
Sempozyumun 2. oturumu saat 14.00'de Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edecek. Burada Prof. Dr. Zeki Bostan, 'modern meyvecilik sürecinde fındık yetiştiriciliğinin sorunları', Prof. Dr. Turan Karadeniz ise '1 ve 2. standart bölgede fındık yetiştiriciliği bölgelerinin karşılaştırılması ve ekonomik yönden değerlendirilmesi' konulu anlatımda bulunacak. Daha sonra her iki oturumun değerlendirmesi gerçekleştirilecek.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.