Sosyal Medya

RÖPORTAJ

PAZAR'LI MUHTARLAR Ä°SYAN ETTÄ°

Pazar?lı muhtarlar siyasi gücü olan köy hizmetlerinden öncelikli faydalanıyor dedi.



 

                                                                Pazar Kaymakamlığı tarafından periyodik olarak düzenlenen muhtarlar toplantısı önceki gün Ä°lçe Kaymakamı Yalçın Sezgin BaÅŸkanlığın da toplantı. Yapılan toplantıya Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü, Köy hizmetleri ÅŸefi Süleyman BektaÅŸ, Birlik ÅŸefi, Mustafa Çelik ve köy muhtarları katıldı. Yapılan toplantı da köy muhtarları Åžef Süleyman BektaÅŸ?a sitem ederek köy hizmetlerin den yeterli yardımı alamadıklarını, siyasi gücü olan köylerin öncelikli hizmet aldıklarını, birçok köyün bu yönde maÄŸdur olduÄŸunu, 10 metrelik bir beton yol için bile araç alamadıklarını dolayısı ile de köylülerin maÄŸdur olduÄŸunu dile getirdiler.

   Projeler devam ediyor.

  Yapılan toplantıda köy muhtarlarının sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinleyen Ä°lçe Kaymakamı Yalçın Sezgin,? genel olarak baktığımız da İçme suyu ve yol ihtiyaçlarının öne çıkan konu olduÄŸu görünmekte bunlarda köylere hizmet götürme birliÄŸinin programı ve Avrupa birliÄŸi projeleri kapsamında hızla tamamlanmaya çalışılmaktadır? dedi. Sezgin Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü ile beraber yürüttükleri okul öncesi eÄŸitim konusunda muhtarların desteÄŸine ihtiyaçları olduÄŸunu belirtti. Milli EÄŸitim Müdürü Kenan Åžahin?in yaptığı açıklamada okul öncesi eÄŸitim?e köylerde 5, 6 yaÅŸ arası çocuklar dan katılmayanların tespit edilip Müdürlüğe bildirilmesini ve ailelerinin ikna edilmesini istedi. Kaymakam Sezgin ise sadece ÅŸehir de deÄŸil köylerde de her çocuÄŸa eÄŸitim vermeye çalıştıklarını bunun onlarında hakkının olduÄŸunu belirtti.

   3. aracımızı alalım.

   Ä°lçe Kaymakamı Yalçın Sezgin toplantıda son olarak,? göreve geldiÄŸinden beri her yıl bir araç aldık bu baÄŸlam dada bir kamyona ihtiyacımız var. Kaymakamlık olarak 100 bin ytl lik bir finansmanı biz saÄŸlayacağız. 50 köy de 25, 30 bin ytl lik bir katkı yaparsa bu ihtiyacımızı karşılarız, köy başına 500 ytl lik katkı ile 3. yılımız da 3. aracımızı alabiliriz dedi.

Haber: Gökhan TELATAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.