Sosyal Medya

Beşikdüzü için toplandılar

Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi toplantısı yapıldı.



Trabzon Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Nuri Okutan, Beşikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Kalay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şadan Eren, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Beşikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cahit Erkut ile 19 sanayici ve iş adamı katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Okutan, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesini bir an önce canlandırmak istediklerini belirterek, ''Bu bölge, altyapısıyla, elektriğiyle, suyuyla Türkiye'de yatırım yapılabilecek çok özel yerlerden biri haline geldi. Elimizde bulunan bu alanları son derece mükemmel kullanmamız gerekiyor. Asıl amacımız budur'' dedi.

Bölgede faaliyette bulunacak sanayicilerden somut adım atmaları konusunda beklentileri olduğunu ifade eden Okutan, şöyle devam etti:

''Daha önce yapmış olduğumuz toplantıda tesislerin son durumları değerlendirilmiş ve yapılacaklar için de bir tarih belirlemiştik. Yapılmayacaklar konusunda da mevzuat gereğince arazileri geriye alıp başka bir kuruluşa vermek gibi bir düşüncemiz vardı. Anahtar teslimi bir organize sanayi bölgemiz oluşmuş durumda. Biz artık sizden hem sözleşme hem de sosyal sorumluluk gereği somut adımlar atmanızı istiyoruz. Bu güzel organize sanayi bölgemizi bir an önce faaliyete geçirmek arzusundayız.''

Okutan, bölgede yatırım yapacak sanayicilerden bazılarının söz alarak, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durgunluk nedeniyle kendilerine ek süre verilmesi talebinde bulunmaları üzerine, ''Bu talebinizi Teşvik Yasası kapsamında değerlendirip, Bakanlık nezdinde takip edeceğim. Bakanlığın görüşü ve yasanın emrettiği şekilde sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Biz yatırım yapıp istihdam sağlayan herkese yardımcı olmak istiyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

Bölgede tahsis edilen parseller üzerindeki tesislerin, süresi içerisinde bitirilip faaliyete geçmesini isteyen Vali Okutan, ''Trabzon'da arazi darlığından dolayı çok sayıda yatırımcının arsa talebi var. Bu talepleri karşılamanın arayışı içindeyiz. Elimizdeki arsa sayısını artırmak için uğraşıyoruz'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.