Sosyal Medya

POLİTİKA

Oktay Ekşi'ye Neler Oluyor ?

Görüyor musunuz "rejime karşı yapılan şu komployu?" bu komplocuların hepsini asmalı!" Oktay EKŞİ - HÜRRİYET



Bugünkü köşesinde "paranoya" başlıklı bir yazı kaleme alan Hürriyet Gazetesi Başyazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi tuhaf sözler sarfetti.

Mevcut iktidarı Abdulhamit döneminin hafiyelik uyguılamalarını tekrar etmekle suçlayan Ekşi "Meğer ondan kötüsü de olabilirmiş diyeceğimiz hiç aklımıza gelmezdi." ifadesini kullandı.

Yazısının devamında son dönemde gerçekleşen gizli görüşmelerin basın tarafından kamuoyuna duyurulmasını eleştiren Oktay Ekşi, Taraf gazetesine yönelik de sert bir üslup kullandı:

Nitekim böyle raporların yayın organı haline gelen bir gazetede dün okuduk: Anayasa Mahkemesi üyelerinden Osman Paksüt meğer bundan 3 ay önce yani 4 Mart 2008 Salı günü saat 17'de 06 LLU 81 plakalı Mercedes marka araçla, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na giriş yapmış."

POLİSİ HEDEF GÖSTERDİ

Yazıda "Bu "giriş yapma" deyimi, polis raporlarına özgüdür." denilerek de sanki bilgiyi medyaya, polis teşkilatından birileri sızdırmış izlenimi verilmeye çalışıdı.

Başbuğ - Paksüt buluşmasında siyasete dair hiçbir şey konuşulmadığını savunan Ekşi bundan şüphe duyanları ise "paranoyak" olmakla suçladı.

Görüşmenin basında yayınlanmasını hükümetin paranoyakça uygulamalarına bağlayan Basın Konseyi Başkanı, yazısının ilerleyen satırlarında daha da kaygı verici ifadelere yer verdi.

YEMEK MERAK EDİLEMEMELİYMİŞ

Başta 11.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olmak üzere Türkiye'nin çok önemli konumlarını işgal eden kişilerini biraraya getiren akşam yemeğine de değindi. Yemeğin medya tarafından haber yapılmasından ve sonraki gelişmelerden rahatsız olduğu anlaşılan Oktay Ekşi, bu tecrübede bir gazeteciden asla beklenmeyecek bir çıkış yaparak "sana ne?" dedi.

"Nitekim geçen gün eski Washington Büyükelçimiz Faruk Loğoğlu, başta eski Cumhurbaşkanı Sezer olmak üzere 7-8 dostuna kendi evinde bir akşam yemeği verdi diye, kıyameti kopardılar. "Bu yemek neden verilmiş? Orada neler konuşmuşlar?" Sana ne? Özel bir yemekte insanların ne konuştuğunu öğrenmeye çalışacağına biraz uygar olmayı, biraz saygılı olmayı, biraz demokrat olmayı öğrensene!"

Önceki gün CHP lideri Baykal'ın Danıştay ziyareti sırasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın da orada bulunuşunun gündeme getirilmesini de eleştiren Ekşi, yazısını akıllardan çıkmayacak şu cümlelerle sonlandırdı.


"GÖRÜYOR MUSUNUZ "REJİME KARŞI YAPILAN ŞU KOMPLOYU?" BU KOMPLOCULARIN HEPSİNİ ASMALI!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.