Sosyal Medya

BÖLGEHABER

İpsiz Recep ölümünün 80. yılında anıldı

Rize sahil parkında ki anma töreninde konuşan Rize valisi Kasım Esen ?Kahramanların anılmaya ihtiyacı yoktur. Bizlerin anılmaya ihtiyacı var. Mazimizi geleceğe taşıyamıyorsak bu bizim eksikliğimizdir? dedi.



İlgili Haber ? Bir cesur yürek İpsiz Recep ( Emice )

Milli kahramanlardan Emice lakaplı İpsiz Recep ölümünün 80 yılında Rize sahil parkında büstü önünde anıldı.

Ölümünün 80 yılında ikinci kez anılan İpsiz Recep in anma törenine Rize valisi Kasım Esen , Rize belediye başkanı Halil Bakırcı ve yardımcıları , Rize emniyet müdürü Şammaz Demirtaş, İP il başkanı Metin Sina Kan ve bazı vatandaşlar katıldı.

Sahil parkında ki anma töreninde saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan TRT yönetmenlerinden Murat Arslaner? Recep Reis dizisi çekimlerine yakında motor diyerek başlıyoruz. Eylül ayında gösterime girecek. Bu bir belgesel değil dizi film olacak? dedi.

İP il başkanı Metin Sina Kan ise mağaza açılışlarına yüzlerce kişi katılırken milli kahramanların bu tür törenlerine çok az kışının katılmasının bir eksiklik olduğunu söyleyerek? Dünya da hiçbir millet milletimiz kadar tarihi zenginliklere sahip değildir. Bu ülkeyi bizlere emanet edenlere sahip çıkmalıyız? dedi.

Canrize Haber


Rize belediye başkanı Halil Bakırcı ise? Batum dan başlayarak ülkenin çeşitli yerlerinde görev alan İpsiz Recep Sakarya bölgesinde düşmana karşı büyük mücadele vermiştir. Onu Rizeli bilenler onun çetesine katılarak milli mücadele de ülke savunmasında büyük kahramanlıklar gösterdiler. Biz tüm kahramanlarımızı tespit etmek istiyoruz. Elinde bilgi veya belge olanlar bize getirsinler. Rizeliler gittikleri her yerde milletine ve bayrağına sahip çıkmıştır? dedi.

Canrize Haber


Rize valisi Kasım Esen ise tarihe intikal edenlerin anılmaya ihtiyaçlarının olmadığını söyleyerek? Bizlerin anılmaya ihtiyacı var. Mazimizde ki kişileri geleceğe taşıyamazsak bu bizim eksikliğimiz demektir. Bir torba ceviz alacağına bir ceviz ağacı dikmek daha anlamlıdır. Bu yıl ikincisini kutladığımız anma töreninde Fındıklı guatr araştırma merkezine İpsiz Recep in ismini verdik. Rize de bu tür kahramanlar çoğunlukta. 1878 yılında doğan İpsiz Recep in doğum yılında İstanbul işgal aşamasına geldi. Artvin, Batum, Kars ve Ardahan ı kaybettik. O tarihlerde 8 yaşlarında çocuklara silah dağıttık. 1878-1918 Yılları cepheden cepheye savaşları kaybettiğimiz yıllardır. Biz kavgamızı birbirine karşı değil cehalete karşı vermeliyiz? dedi.

Daha sonra Rize gençlik merkezi Tiyatro ekibi İpsiz Recep anısına yazdıkları türküyü koro halinde söylediler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.