Sosyal Medya

Kastelli beş parasız öldü!

Kamuoyunda banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden'in intihar etti. Kredi kartı borcu olan Kastelli, kafasına tek kurşun sıktı.




Kastelli beş parasız öldü!
Kastelli beş parasız öldü!
Kamuoyunda banker Kastelli olarak bilinen Cevher özden'in intihar etti. Kredi kartı borcu olan Kastelli, kafasına tek kurşun sıktı.

Ä°NTERNETHABER

Banker Kastelli olarak tanıdığımız Cevher özden, Kadıköy'deki ofisinde intihar etti. "ölümümden kimse sorumlu deÄŸildir" diye not bırakan özden, başına tek el sıktı. özden'in piyasaya çok miktarda borçlu olduÄŸu ortaya çıktı.



Olay yerinde yaşamını yitiren işadamı, daha önce de oğlunun mezarı başında intihar girişiminde bulunmuştu.

İNTİHAR ETMEDEN öNCE NOT BIRAKTI

İntiharından önce üzerinde "Savcıya verilecek" yazan bir not bırakan Abidin Cevher özden, haksız yere suçlandığını, basının üzerine çok geldiğini savundu. özden notunda, "Bugüne kadar işlerim ters gitti. Niyetim; kimseyi aldatmak ve kandırmak değildi. Bu nedenlerle ailemle aram bozuldu. ölümümden kimse sorumlu değildir." ifadelerine yer verdi.

100 MÄ°LYARLARCA BORCU VARDI

özden'in piyasaya ve kredi kartına çok borcu vardı. Oyakbank ile arasında sorunlar olduÄŸu bilinen iÅŸadamı 100 bin YTL'yi bulan kredi kartı borçlarını ödeyemiyordu. Hatta özden'in 370 bin YTL'lik borcu yüzünden kefil olan 50 yıllık eÅŸi Mukadder özden'in NiÅŸantaşı'ndaki evine geçtiÄŸimiz ay haciz gelmiÅŸti. Haciz kararı Kastelli ile ailesinin arasını açmıştı.

GEçEN YIL İNTİHARA TEŞEBBüS ETMİŞTİ

özden geçen yıl intihar girişiminde bulunmuştu. Silah sesine koşan özel güvenlik görevlileri, 1. Ada'daki aile kabristanında, elinde, 1996 yılında taşıma ruhsatı iptal edilen Smith Wesson tabanca bulunan Abidin Cevher özden'i yakaladılar. Kabristanda 11 boş kovan bulundu. üsküdar'da polis merkezine götürülen özden, piyasaya borcu olduğunu, alacaklıların kapısına dayandığını, bir an daralıp ateş ettiğini söyledi.

AVUKATI: çOK ŞAŞIRDIM

Avukatı Yıldırım Akın, Cevher özden'in intiharıyla ilgili; "Herkes intihar eder Cevher özden intihar etmezdi. çok ÅŸaşırdım... çok babayiÄŸit bir adamdı ne geldiyse başına aÄŸzını tutamadığı için gelmiÅŸtir. Susmasını bilseydi inanılmaz bir servet yapardı" diye konuÅŸtu.

AVUKATA GÄ°ZLÄ° MEKTUP

Avukat Akın, Cevher'in kendisine 2-3 gün önce içeriğini kimseye söylememesini istediği bir mektup bıraktığını da belirtti. Akın mektubu henüz okumadığını söyledi.

BÄ°R ZAMANLARIN KUDRETLÄ° Ä°SMÄ°YDÄ°

Aslında o, zamanının en ünlü, en kudretli ve paralı adamıydı. Banker Kastelli adıyla yarım milyon insanı peşinden sürükleyecek kadar önemli bir şahsiyetti. Kendi deyimiyle 'Türkiye'nin en mühim adamları kapısında kuyruk oluyordu.' Parasını ona yatıran çok kazanıyordu. Onlar kazandıkça, o da parasına para, gücüne güç katıyordu. Yaptığı iş halktan aldığı parayı sanayiciye aktarıp, bu alışverişten komisyon almaktı.

Abidin Cevher özden, nam-ı diğer Banker Kastelli 82'ye kadar 550 bin kişiden 2.5 milyar dolar topladı. Ancak durgunluk ve kriz, Banker Kastelli'yi zirveye çıkardığı hızla indirdi! Halkın vadesi gelen ana para ve borçlarını ödeyemeyince yurt dışına kaçtı. Elleri kelepçeli Türkiye'ye getirildi, davası 8.5 yıl sürdü. Daha sonra aklandı, itibarı iade edildi.

BORSADA OYNUYORDU

İstanbul'da bir ofis açarak yeni işler yapmaya başlayan özden, kendisine ne iş yaptığını soran bir muhabire, "borsa, altın ve dövizle" oynadığını söylüyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.