Sosyal Medya

Hemşin'de Toki Konutlarında kura çekimi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Rize'nin Hemşin ilçesinde yapılan konutların kuraları çekildi.



 Belediye BaÅŸkanı BaÅŸar Cumbur, Belediye Kültür Salonunda yapılan kura çekimi töreninde yaptığı konuÅŸmada, konutların yapımı konusunda emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ederek, ''Bir çok insan evlerin yapılabileceÄŸine ihtimal vermiyordu, ancak bugün kura çekimi yapıyoruz. Demek ki inanıp çaba gösterince oluyor'' dedi.  

 Ä°lçede yapacakları Kentsel Yenileme Projesi konusunda TOKÄ° ile anlaÅŸma yaptıklarını ve HemÅŸin Deresi üzerinde oluÅŸturulacak göletlerle elektrik ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacaklarını ifade eden Cumbur, ''Bunun da tıpkı konut projesi gibi en kısa sürede gerçekleÅŸeceÄŸinin müjdesini veriyorum. Konutlar hepimize hayırlı olsun'' diye konuÅŸtu.

        Törende konuÅŸmaların ardından hak sahiplerinin katılımıyla kura çekimi yapıldı. Kura çekiminden sonra hak sahipleri konutları gezdiler.


     Bazı vatandaÅŸlar, konutları beÄŸendiklerini, ancak ortalama 15 bin YTL peÅŸinat ve 750 YTL civarında aylık ödemeyi karşılamalarının mümkün olmadığını, TOKÄ°'nin fiyatları düşürmemesi halinde sözleÅŸme imzalayamayacaklarını söylediler.


     TOKÄ°'nin HemÅŸin Belediyesi ile birlikte inÅŸa ettiÄŸi 20 adet 1+1 ile 36 adet 3+1 konutun, çevre düzenleme ve diÄŸer iÅŸlemleri tamamlanıp sözleÅŸmeleri imzalandıktan sonra hak sahiplerine teslim edileceÄŸi bildirildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.