Sosyal Medya

Haydi kızlar liseye

Gümüşhane Valiliği'nce başlatılan "Haydi Kızlar Liseye" projesi kapsamında lise eğitimine



GÜMÜŞHANE - Gümüşhane Valiliği'nce başlatılan "Haydi Kızlar Liseye" projesi kapsamında lise eğitimine devam etmek istemeyen öğrenciler ve veliler ikna ediliyor.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu ve il Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım?la birlikte Gümüşhane Kocadal köyü, Köse ilçesi Subaşı köyü, Şiran ilçesi Elmaçukuru ve Çevrepınarı köylerinde çeşitli nedenlerle lise öğrenimine gitmek istemeyen kız çocuklarını ve ailelerini ziyaret ederek liseye devam etmeleri konusunda ikna ediyorlar.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 2007 yılında başlatılan "Haydi Kızlar Liseye" kampanyası süreç içerisinde başta ilçe kaymakamlarımız olmak üzere, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, köy muhtar ve imamları ile yapılan çalışma sonrasında yüzde 85?e varan bir başarı sağladık" şeklinde konuştu.
Vali Salihoğlu açıklamasında şunları söyledi:"İlçelerden il merkezine, ilden de başka illere göç olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Kız çocuklarımızın orta öğrenimine devam edemeyişinde dört önemli nokta var. Bunlardan birincisi ekonomik, ikincisi gittiği yerde ilişki kurup eğitimi önemsememesi, bir diğeri ise kız çocuklarının eğitilmesine karşı olunması. Maalesef az da olsa böyle aileler var."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.