Sosyal Medya

Eski Valilerden Trabzon Ziyareti

Trabzon'un eski valileri anılarını tazeledi.



Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın davetlisi olarak Trabzon'a gelen Trabzon'da görev yapmış 8 vali anılarını tazeledi. Dönemim valisi Vefa Poyraz, 45 yıl önce kendisinin imzalaması gereken bir ilköğretim okulu öğrencisinin diplomasını geç de olsa imzalarken duysal anlar yaşadı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, emekli Vali Poyraz'a sürpriz yapmayı düşündüklerini belirterek, anılarını tazelemesi için böyle bir harekette bulunduklarını söyledi. Emekli Vali Poyraz, kendisine uzatılan Salim Erdemir isimli öğrencinin diplomasını 1 Temmuz 1963 de imzalaması gereken yere 45 yıl sonra imza atarken, o dönem bir iş için Ankara'da bulunduğunu ifade ederek o dönemleri hatırladığını belirtti. Trabzon'da çok güzel anıları olduğunu anlatan Poyraz, eski günlerin kendisini çok duygulandırdığını
belirtirken, Trabzonlulara sevgi ve saygılarını iletti.

Trabzon Valisi Nuri Okutan da eski valilerin tecrübelerinden yararlanmak, onların o yıllardaki anılarını hatırlamaları için böyle bir organizasyon düşündüklerini belirterek, Trabzon'un derin kültür yönü bulunduğunu hatırlattı. Vali Okutan, yaptığı konuşmada Trabzon'da görev yapmış eski valilerin raporlarını incelediğini ve ona göre bir yol haritası çıkardıklarını belirterek, bunun da yararlarını gördüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Okutan, Trabzon'da görev yapan Vefa Poyraz, Ziya Çöker, Enver Hızlan, Agah Büyüksağiç, Münir Raif Güney, Yılmaz Ergun, Adil Yazar ve Hüseyin Yavuzdemir'e çeşitli hediyeler verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.