Sosyal Medya

Yılmaz'dan Erdoğan'a ağır suçlamalar

Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, '1.5 Sene Başbakanlık Yapıp, 3.5 Sene Denetlenen Tek İnsan Benim. Hakkımda Denetlenmedik Dosya Bırakmadınız. Hepinize Teşekkür Ediyorum' dedi.



 

Yılmaz: "3.5 Sene Denetlenen Tek İnsan Benim"

Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, ''1.5 sene başbakanlık yapıp, 3.5 sene denetlenen tek insan benim. Hakkımda denetlenmedik dosya bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.
CHP'nin, ATV-Sabah'ın satışı ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensorunun görüşmelerinde sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan Yılmaz, POAŞ ihalesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlattı.

Yılmaz, kendisinin olayı ile ATV-Sabah Grubunun satılması arasında benzerlik bulunmadığını kaydetti.

''Tartışılan olayda çok şüpheye mucip noktalar var'' diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

''Bankaların bilançolarındaki iyileştirmeleri bu hükümet hiç kendine yormasın. Bunların hepsi bizim zamanımızda çıkartılan yasaların sonucu. Sezar'ın hakkını Sezar'a verin. Gensoru ciddi bir denetim müessesesi, gensoru kabul edilirse hükümet düşer. Bu olay bu olgunlukta ortaya çıkmış değil. İddialar var. Başbakan filanca kişiye demiş ki 'Sen buna katılma' Benim de kulağıma geldi, kim olduğunu da biliyorum. Ama bunlar doğru mu? Meclisin bunu ortaya çıkarması lazım. Bakın size bilmediğiniz bir olay daha söyleyeceğim. 2 kamu bankası var. Bunlardan bir tanesinin yönetim kurulundaki iki üyesi aylarca bu karara imza atmamak için muhalefet ediyorlar. Genel Kurulda ikisi birden tavsiye ediliyor. Yeni gelen yönetim kurulu üyeleri, bu kredinin altına imza atıyorlar. Bunu biliyor muydunuz?''

AK Parti'li milletvekillerinin, ''Yalan'' diye bağırması üzerine Yılmaz, şöyle devam etti:

''Sonuç olarak söyleyeceğim şu, bir parti adına konuşmuyorum. 1.5 sene başbakanlık yapıp, 3.5 sene denetlenen tek insan benim. Hakkımda denetlenmedik dosya bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Sonuçta yine ben buradayım. Bu olay ciddi bir olaydır. Bu olay, geçiştirilecek bir olay değildir. Bu olayın altından daha çok şeyler çıkabilir. Ama bu olayı denetlemenin yolu şu aşamada gensoru değildir. Doğru olanı soruşturma önergesiydi. Eğer bunlar ciddiyse gereğinin yapılmasıdır''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın Genel Kuruldaki konuşmasına ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, güzel bir konuşma olduğunu söyledi. Baykal, ''Tecrübe konuşuyor'' dedi.

"HELE ZIRHINIZ ÇIKSIN O ZAMAN NE YAPACAKSINIZ?"

Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın, "Allaha şükür, bizim hakkımızda yapılan yolsuzluk suçlaması değil" dediğini hatırlatarak AKP'lilere "Sizin hakkınızda daha fazla yolsuzluk suçlaması yapılamıyor ki. Çünkü dokunulmazlık zırhınız var. Hele zırhınız çıksın bakalım o zaman neler gelecek. O zaman sizler benim gibi bu kürsüye çıkıp kendinizi savunabilecek misiniz?" diye seslendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.