Sosyal Medya

Sarıgül'den Sigara Yasağını Teftişi

Mustafa Sarıgül, bugün başlayan sigara yasağını kontrol için zabıta memurlarını da yanına alarak denetime çıktı



Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün başlayan sigara yasağını kontrol için zabıta memurlarını da yanına alarak denetime çıktı. Bir alışveriş merkezi ve tekstil atölyesine giren Sarıgül, sigara yasağına tüm vatandaşların uymasını istedi. İlk gün 4 kişiye ceza kesildiğini hatırlatan Sarıgül, önümüzdeki günlerde zabıta ile birlikte sivil memurların da teftişe çıkacağını söyledi.

Türkiye genelinde bugün başlatılan kapalı alanlarda sigara içme yasağıyla ilgili Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçe genelinde zabıta ile birlikte uygulamaya katıldı. Bir alışveriş merkezine giren Sarıgül, önüne çıkan ilk mağazaya girerek sigara yasağını gösteren tabelanın bulunup bulunmadığını kontrol etti. Tabelayı gören Sarıgül, işletme sahibine teşekkür etti.

Burada bir açıklama yapan Mustafa Sarıgül, bugünden itibaren kapalı mekanlarda sigara yasağı uygulaması başlatıldığını söyledi. Şişli Belediyesi olarak sigara yasağına üç yıl önce başladıklarını hatırlatan Sarıgül, "İlçe genelinde üç yıldan buyana tüm restoranlarda 'dumanlı masa ve dumansız masa' uygulaması vardı. 'Türkiye'nin havası Şişli'den değişecek' demiştik. Bugünden itibaren artık sigara yasağı başladı. Dağıtttığımız bildirilerle esnafımızı ve vatandaşları bilgilendiriyoruz. Zabıta arkadaşlarımızla kontrollerimizi başlattık. Bugün şu saate kadar 4 tane ceza kesmek zorunda kaldık." dedi.

Sigara yasağını uygulamakta kesin kararlı olduklarını vurgulayan Sarıgül şöyle konuştu: "Kapalı yerlerde yurttaşlarımızın sağlığı ile oynayanlarla mücadele edeceğiz. Arzu ediyoruzki içenler de bir an önce sigarayı bıraksınlar. Önümüzdeki haftadan itibaren resmi görevlilerin yanısıra sivil zabıtalarla da uygulamalarımıza devam edeceğiz. Sigara içenlerin içmeyenleri rahatsız etmesini engelleyeceğiz. Şayet uymayanlar olursa önce para cezaları, tekerrürü halinde ise dükkan kapatmaya kadar gideceğiz. "

Alışveriş merkezinde vatandaşlarla da görüşen Sarıgül, daha sonra bir tekstil atölyesine giderek sigara içilip içilmediğini kontrol etti. Atölyede hiç kimsenin sigara içmediğini gören Sarıgül, çalışanlara ve işletme sahibine teşekkür etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.