Sosyal Medya

Sümer Ezgü'den Galada Zeybek Ziyafeti

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'da Zeybek Oymasından Hareketle Çekilen "Son Balo Vals ve Zeybek" Belgeselinin Galasında, Ünlü Sanatçı Sümer Ezgü Sahnede Zeybek Oynadı.



Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'da Zeybek Oymasından Hareketle Çekilen "Son Balo Vals ve Zeybek" Belgeselinin Galasında, Ünlü Sanatçı Sümer Ezgü Sahnede Zeybek Oynadı. Rol Arkadaşı Neriman Uğur ile de Dans Eden Ezgü, Galada Duygusal Anlar Yaşadı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa'da zeybek oymasından hareketle çekilen "Son Balo Vals ve Zeybek" belgeselinin galasında, ünlü sanatçı Sümer Ezgü sahnede zeybek oynadı. Rol arkadaşı Neriman Uğur ile de dans eden Ezgü, galada duygusal anlar yaşadı.

"Son Balo Vals ve Zeybek" adlı belgeselin galası, çekimlerinin yapıldığı Bursa'da yapıldı. Ömer Lütfi Mete'nin yazdığı, Giray Dalkıran'ın yönettiği, Sümer Ezgü, Neriman Uğur ve Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin başrolünde oynadığı "Son Balo Vals ve Zeybek" belgeselinin galası, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 8 dakikalık belgeselin gösterildiği gecede, ünlü sanatçı Sümer Ezgü sahneye çıkarak zeybek oynadı. Rol arkadaşı Neriman Uğur ile de dans eden Ezgü, gecede duygusal anlar yaşadı.

8 yıllık rüyasını gerçekleştirdiğini belirten Sümer Ezgü, "Atatürk bir liderdi ve her adımı hesaplıydı. Bizler bu liderin sanata ve kültüre olan yakınlığını belgeleyerek, günümüze aktarmak istedik. 2 gün boyunca makyaj yapıldı. Çok emek harcanan, yalın ve abartısız bir çalışma oldu. Ben çok etkilendim ve Atatürk'ün manevi kızı olan ve projede rol alan Ülkü Adatepe de çok etkilendi" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de, projenin gelişme aşamasından bahsederek, "Kültürel miras, geçmişle gelecek arasında kurulan en önemli köprüdür. Biz bu mirası canlı tutmak ve zenginleştirerek gelecek kuşaklara aktarmak, yerel yöneticilerin görevlerinin en başında gelmektedir. Bursa zengin kültürel kimliğiyle canlı ve dinamik bir yapıya sahiptir. Bursa, Gazi Mustafa Kemal'in İstanbul, Ankara, Sivas ve İzmir'den sonra en çok kaldığı şehirdir. Farklı zamanlarda 13 kez gelmiştir. 1938 yılında belediye binamızda gerçekleşen bu balo, aynı zamanda ulu önderin katıldığı son balodur. Bu baloyu diğerlerinden farklı kılan ise ulu önderin zeybek oynamasıdır. Yakın tarihimizi görsel açıdan destekleyen bu belgesel, inanıyorum ki geleceğe ışık tutacaktır. Kültüre ve sanata verdiğimiz destekle kentimizin ve ülkemizin değerlerine de sahip çıkıyoruz. Merinos ile bütünleşen ve çalışmaları hızla devam eden Atatürk Kongre Kültür Merkezi ile de onun adını yaşatacağız" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan ise yaptığı konuşmada, "Atatürk bir yandan yeni modern bir şehir kurarken, bir yandan da kültür temelini attı. Atatürk'ü genç kuşaklara doğru olarak, en iyi şekilde gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Böyle bir projenin Bursa'da yeniden hayat bulması onur verici" şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda Başkan Şahin, Sümer Ezgü ve projede emeğe geçenlere teşekkür plaketi verdi. Konuklar, gala öncesinde ise belgeselin çekildiği tarihi belediye binasında verilen kokteylde bir araya geldi. Kokteyle CHP milletvekilleri, İl yönetimi ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

(EY-CC-CC-Y) (İhlas Haber Ajansı) 2 saat önce.. [1358541]

Haber Resimleri
 Sümer Ezgü'den Galada Zeybek Ziyafeti  Sümer Ezgü'den Galada Zeybek Ziyafeti  Sümer Ezgü'den Galada Zeybek Ziyafeti  Sümer Ezgü'den Galada Zeybek Ziyafeti  Sümer Ezgü'den Galada Zeybek Ziyafeti  Sümer Ezgü'den Galada Zeybek Ziyafeti  Sümer Ezgü'den Galada Zeybek Ziyafeti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.