Sosyal Medya

Trabzon kültür şehri

Nuri Okutan tarafından kamu kurumlarında başlatılan Okuma Kardeşliği kampanyasında en fazla kitap okuyan kamu görevlileri ödüllendirildi



Trabzon Valisi Nuri Okutan tarafından kamu kurumlarında başlatılan Okuma Kardeşliği kampanyasında en fazla kitap okuyan kamu görevlileri ödüllendirildi.

Ödül törenine Emniyet Müdürü Feridun Boz, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile kamu kurumlarının en fazla kitap okuyan çalışanları katıldı. Toplantıya kitap kardeşliği kampanyasının kahramanları Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerinden Muhammet Cemil Kalaycı ve Emre Kalaycı da katıldı. Vali Okutan, Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencileri Muhammet Cemil Kalaycı ve Emre Kalaycı'nın başlattığı kitap kardeşliği kampanyasına destek vererek aynı uygulamanın kamu kurumlarında da sürdürülmesi talimatını verdi.

İki kitap dostu çocuk da Vali Okutan'a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Öğrencilerin, "kitap kampanyalarına destek verenlere valilik tarafından teşekkür belgesi verilmesi" yönündeki talepleri Vali Okutan tarafından kabul edildi. Vali Okutan, daha sonra Trabzon Valiliği'ne bağlı birimlerde en çok kitap okuyanlar arasında bir kişiye kurayla altın hediye etti. 63 kişi arasında yapılan kura sonucunda Defterdarlıkta çalışan Hacer Yurtsever isimli kamu çalışanı ödüle layık görüldü.

Kitap okuma kampanyasının Trabzon'u uçuracağını, Trabzon'un uçmasıyla birlikte Türkiye'nin de uçacağını anlatan Vali Okutan, kitap okuma uygulamasının zorunluluk olmadığını ancak herkesin gönlünden gelerek bu kampanyalara destek vermelerini istedi. Bu toplantıyı çok önemsediğini anlatan Vali Okutan, şöyle konuştu: "Daha büyük salonumuz olsa da tüm personelimizle bir araya gelebilsek. Madem okumaya başladık inşallah daha büyük salonlarda ödül töreni yapacağız. Bu uygulama kesinlikle bir mecburiyet değil.

Bunu bir mesai arkadaşınızın ricası olarak kabul edin. Bu kesinlikle bir ev ödevi değil. Valinin size dikte ettirdiği bir yaklaşım kesinlikle değil. Ama okuma faaliyeti hem bizim toplumumuz hem de ilimiz için çok önemli. Çocuklarımız günde 20 dakika her gün okuyorlar. Bir yıldan bu yana bu uygulamayı sürdürüyoruz."

Vali Okutan, kitap okuma kampanyasının toplumun tüm kesimlerine yayılması için çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Kamu kurumları ile bu uygulamaya başladık. Bu uygulamaya camilerde de başlıyoruz. Camiye giden herkes kitap okuyacak. Televizyonlarımızda okuma faaliyetleri ile ilgili faaliyet yapacaklar. Ailelerde bir süre televizyonunu kapatıp kitap okumaya başlıyor. Trabzon'da ekmek yediğimiz dostlarımızın olduğunu, Trabzon şehrine bir katkıda bulunmamız gerektiğini hiç
unutmamalıyız. Bu yüzden herkesin bir katkısı olabilir. Okuma faaliyetleri ile de bir katkı da bulunabiliriz. Trabzon gerçekten bir sanat merkezi ama bu çok fazla bilinmiyor. Bunu çocuklarımızdan başlayarak kamu görevlileri ile de takviye edilerek tüm topluma yaygınlaştırılması gerekiyor. Böyle olursa Trabzon'u kimse tutamayacak. Trabzon'un tutulması Türkiye'nin tutulmaması anlamına geliyor."

Vali Okutan, Trabzon Valiliği'nin kitap okuma kampanyasında 5 kitapla en fazla kitap okuyan ismi Ersin Gülay'a kitap hediye etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.