Sosyal Medya

ALMANYA'DA TRABZON ve KARADENÄ°Z KÃœLTÃœR DAYANIÅžMA DERNE?Ä°

Dernek başkanı Süleyman Aydın; uzun yıllarını verdiği gurbet topraklarının insanlarımıza kaybettirdiği erdemleri kazandırmak, Türklük ve Türkiye sevdası ile dolu dolu yaşamak



Vatanlarından binlerce km uzakta yaşadıkları gurbet ortamının olumsuzluklarını telafi etmek, onları vatan rüzgarlarıyla serinletmek adına çok kapsamlı faaliyetler gerçekleştiren dernek yönetimini kutlayarak başlamak istedim.
Dernek başkanı Süleyman Aydın; uzun yıllarını verdiği gurbet topraklarının insanlarımıza kaybettirdiği erdemleri kazandırmak, Türklük ve Türkiye sevdası ile dolu dolu yaşamak için Dernek faaliyetlerini Türkiyeden davet ettiği siyaset , kültür, sanat, spor temsilcileri ile gerçekleştirdiği organizasyonlarla Avrupada haklı şöhreti olan bir vatandaşımız.Her fırsatta Türkiyeden ve Almanyadaki Türk sanatçıların katıldığı moral ve dayanışma geceleri düzenleyerek , Münihte
yaşayan 42.000 civarındaki vatandaşımızın ülkeleri ile gönül köprülerini tazelemektedir.
Dernek Almanyada yaşayan vatandaşlarımızın hukuki ve sosyal sorunları ilede ilgilenmekte, Almanyada yaşayan yurttaşlarımızın sorunlarını Türkiyeye ulaştırılması amacıyla Basın forumları, Türkiyeden davet edilen Politikacılarla düzenlenen konferanslarda şikayet ve dileklerini seslendirme fırsatı oluşturmaktadır.
Dernek, Folklor alanında geniş ve etkin çalışmalar yürütmektedir. Bünyesinde tesis ettiği folklor gurubu, Avrupanın her yerinde etkinliklere katılarak Avrupada Anadolu Rüzgarları estirmeye devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 


Horon Gecesi
Karadeniz Trabzon Dayanışma ve Kültür Derneği Münih yakınlarındaki Planegg kasabasındaki Heide-Volm salonunda "Karadeniz Kültür ve Dayanışma Gecesi" düzenledi.
Münih ve çevresinde yaşayan Karadenizliler, Münih Karadeniz Trabzon Dayanışma ve Kültür Derneği'nin geleneksel Karadeniz gecesinde bir araya gelerek bol bol horon tepti.

Gecenin açılış konuşmasını yapan başkan Süleyman Aydın ?Ancak iyi eğitilmiş bir nesille geleceğimizi sağlayabiliriz. Bu yüzden çocuklarınıza milli benliklerini yitirmeden iyi bir eğitim vermeye çalışın? tavsiyesinde bulundu."Şehitler ölmez, vatan bölünmez" pankartı asılı sahnede daha sonra söz alan T.C. Münih Başkonsolosu Ali Rifat Köksal "Ben de Karadenizliyim" diyerek konuşmasına başladı. Köksal "Almanya yaşayan Türk çocuklarının yüzde kırkının hala
aşı karnesi yok, ayrıca çocuklarımızın yüzde yirmi yedisi aşırı kilolu. Çocuklarımızın sağlığı konusunda daha fazla ihtimam göstermemiz gerekmektedir" dedi.
Şinasi Özdemir yönetimindeki dernek halk oyunları ekibinin sunduğu Karadeniz halk oyunları salonu dolduran beş yüzün üzerinde karadenizliyi coşturdu. Sanatçılar Taner Eyüpoğlu, Hakan Yıldırm ve Ismail Güneş Karadeniz türküleriyle müzik ziyafeti sundu. Geceye beşköylü Adem kemençesi, Kerim Aydın ve Ismail Yıldız nefesli sazlarıyla ve Osman Afyon davuluyla renk kattı.

26 nisan 2008 günü Almanya?nın Münih kentinde Karadeniz rüzgarı esti.
Mühih Trabzon Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Münih?te düzenlenen gecede Karadenizliler tadına doyulmaz, unutulmayacak bir gece geçirdiler.

Gecenin önemli konukları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AKP Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Maçka Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Taka Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sancak da vardı. Gecede buluşan Karadenizliler tadına doyumsuz anlar yaşadılar.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, geceyi değerlendirdiği konuşmasında, ?Özellikle derneğimizin davetine icabet ettik. İyi ki ettik. Burada insanlarımızın mutluluğuna ortak olduk. Kültürünü, folklorunu yaşamasına şahit olduk. Buradaki Türk insanının ne kadar önemli ve güçlü olduğunu, Almanlarla birlikte iç içe, uyum içerisinde, katiyen asimile olmadan kendi kültürünü özümsemiş, diğer kültürleri zenginlik sayan bir anlayış içinde yaşadıklarına şahit olduk.

Bu anlayışla sivil toplum örgütlerinde siyasette, işadamlığında, akademisyenlikte ve sporda ne kadar öne çıktığını gördük. Bundan mutlu olduk. Burada gördüğünüz gibi Karadeniz`in her bölgesinden insanımız var. Hepsi doğduğu yerden doyduğu yere gelmiş ve bu aradaki ilişkiyi çok iyi kurmuş. Buradan Türkiye ekonomisine katkıda bulunmuş. Bu insanlarımızın hepsi saygıdeğerdir.? dedi.

Gecede Bakan ve diğer konuklara gurbetçi davetlilerin önemli sorunlarını dile getiren sorular yöneltildi, Bu sorunların ilgili kurumlarca ciddiye alınarak mağduriyetlerin telafi edilmesini talep ettiler.

Gurbetçilerimizin Bakan ve misafirlerden öncelikli istekleri:
TÜRKLERİN işyerlerinin yoğun olarak bulunduğu ve 'Küçük İstanbul' olarak adlandırılan Goethe Caddesi'nde aynı ismi taşıyan Hotel Goethe'nin sahibi Kayseri Develili Mahir Zeytinoğlu'nun ilk sözü "Biz oy kullanmak istiyoruz, ayrıca da parlamentoya temsilci göndermek istiyoruz" oldu.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI ! : Avrupadaki Türkler artık Türkiye'deki seçimlerde 'seyirci' olmak istemiyorlar. Yıllardan beri TBMM veya partiler adına buralara gelenlerin bu konuda verdiği sözlerin yerine getirilmesini istiyorlar.1995'te Anayasal hak olarak verilen seçim hakkının pratiğe geçirilmesini, seçmeden öte TBMM'de temsil edilmek de istiyorlar. Bu konuda hazırlanan onca dosyanın raflardan indirilmesi ve hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyorlar. "Artık burada bizi temsil edecek yetişkin insanlarımız da var" diyorlar.

Alman Maliyesi Türklerin peşinde;
YILLARDIR oluşturdukları birikimlerini 'ülkemiz faydalansın ve bir miktar da faiz elde edelim' diyerek Merkez Bankası'na yatıran Avrupalı Türkler, Almanya'nın şimdi geriye dönük olarak bu tasarruflardan vergi ve ek olarak ceza istemesi üzerine perişan olmuş. Bu işin izini süren Alman Maliyesi'nin ihbarnameleri Bavyera'ya ulaşmış.

Sorun şu: 1990'ların başında Osman Şıklar'ın başkanlığı döneminde, Ajda Pekkan'lı tanıtım kasetlerine bakıp paralarını Merkez Bankası'na yatıranlar bugün 'yandım Allah' diyor.
Çünkü Almanya, geriye dönük olarak 10 yıllık faizlerin vergisini istiyor bugün... Vergi istemekle de kalmıyor, 'kusur cezası' kesiyor.
Örneğin, o dönemde 100 bin mark yatıran şimdi en düşük cezasıyla birlikte 40-50 bin mark (20-25 bin Euro) ödemek zorunda... Almanya, mükelleflerin bilgilerini Merkez Bankası'nın Almanya'daki muadili Dresdner Bank'a yaptığı bir baskınla ele geçirmiş.
Ülkemizin kalkınması için başvurduğumuz bu girişimimizin Almanya tarafından cezalandırılmasını engellemek T.C. Devletimize düşmektedir. Devletimizden bu konuda acil yardım istiyoruz dediler.

Bir mali müşavir "İnsanlar korkudan Merkez Bankası'ndaki parasını çekip, ya yastık altına atıyor, ya da bir şekilde Almanya'ya getirmeye çalışıyor. Bu da tahminimizce 1-1.5 milyar Euro civarında... Bütün eyaletler dikkate alınırsa varın miktar nereye varıyor, siz hesap edin. Ankara yabancı sermayeyi davet ederken, bu kadar para Türkiye'den çıkıyor" diye konuşuyor.

ÇİFTE vatandaşlık...Bu sorun da kanayan bir yara... Almanya çifte vatandaşlığı 2000'den itibaren yasaklamış. 40 bini aşkın Türk izinsiz olarak, 2000'den önce Türk vatandaşlığına geçtikleri için Alman vatandaşlıklarını kaybetmişler.

Trabzon ve Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği lokalini tüm dernek temsilcileri ve vatandaşlar hergün dolduruyor. Aydın, bilinçli ve Türkiye'yi yakından takip ettikleri anlaşılıyor.
Duvarda en aşağı 100 fotoğrafın bulunduğu bir panoda 'Vatani görevini yaparken şehit düşen Trabzon doğumlu askerlerimizin şehit düştüğü yerler ve tarihleri' gösteriliyordu.
Gurbettede olsalar gönülleri yurdumuzda olan bu fedakar elçilerimizin dertleriyle dertlenmek bizimde asli görevimiz olduğuna inanıyoruz, bizlerde buradan gurbetçilerimizin sorunlarını seslendirilmesine aracı olarak sorunlarının telafisine katkıda bulunmaktan onur duymaktayız.

 

http://www.hayrat.net/

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.