Sosyal Medya

TS, Real Madrid Gibi Olacak

Mehmet Atalay, Süreyya Ayhan ve Trabzonspor hakkında açıklamalar yaptı!



Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'un kültür, sanat ve spor alanında uluslararası boyutu olan bir şehir olduğunu söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi tarafından, Haluk Ulusoy Kamp Eğitim Merkezi'nde, ''Olimpiyatla Dünyaya Açılmak'' konulu panel düzenlendi.

Panelde açılış konuşmasını yapan Vali Okutan, özellikle spor organizasyonlarında, dünyada artık ülkeler arası rekabetten çok iller arası rekabetin yaşandığını kaydetti.

Trabzon hakkında son dönemlerde olumsuz görüşlerin ortaya çıktığını belirten Okutan, bu söylemlerin doğru olmadığını savundu. Trabzon'un, Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olduğunu da ifade eden Okutan, ''Trabzon, kültür, sanat ve spor alanında uluslararası boyutu olan bir şehirdir. Bu özellikleri her geçen gün artıyor'' dedi.

Okutan, olimpiyatlarda milli takıma oyuncu yetiştirmek için çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların meyvelerini önümüzdeki yıllarda vermeye başlayacağını belirtti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da 2011 Gençlik Oyunları'nda milli takımda Trabzonlu çok sayıda sporcunun yer alacağına inandığını söyledi.

Atalay, olimpiyatların bir ülkenin, bir şehrin dünyaya açılmasında en önemli faktör olduğunu ifade ederek, ''Her ülke olimpiyatları almak istiyor. Türkiye olarak biz çok farklı organizasyonlara talip olduk ve aldık. Takım oyunu oynadık ve Türkiye'nin hak ettiği organizasyonları alıyoruz'' diye konuştu.

-''SÜREYYA AYHAN'I KAYBETMEMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK''-
Bir dinleyicinin Süreyya Ayhan ile ilgili sorusu üzerine Atalay, ''Süreyya Ayhan'ı kaybetmemek için elimizden geleni yaptık. Ama maalesef olmadı. Madalya uğruna hiçbir gencimizin geleceğini karartmasını istemiyorum'' dedi.
Atalay, Trabzon'da yapılması planlanan Akyazı Projesi ile ilgili de ''Bu proje Trabzon'a çok şeyler katacak. Trabzonspor, Real Madrid gibi olacak. Başbakanımız bu projeyle yakından ilgileniyor. Bu projenin bir an önce bitmesini istiyor'' diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da konuşmasında, Trabzon'un tarihi boyunca birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yaptığını ifade ederek, ''Trabzon, tarih, spor ve kültür şehridir'' dedi. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ise spor organizasyonlarının ülkelerin, illerin tanıtımında en büyük organizasyonlar olduğunu söyledi. Öte yandan panele katılması beklenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal transfer çalışması için yurt dışına gitti panele katılamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.