Sosyal Medya

Ayder´e Bu Yakışmıyor!

Doğal güzellikleriyle ünlü Ayder yaylasındaki çirkin görüntüler tepki topluyor



Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder yaylasında, doğal güzellikleri gölgeleyen görüntüler, tek iddiası turizm olan bölgede tepki çekti.

Çamlıhemşin Belediyesi'nin mücavir alanı olan Ayder'e girişte ücret alındığını söyleyen vatandaşlar, ?Belediyenin koydu çöp kurularını takip etmesi lazım. Burası Rize'nin vitrini konumundadır. Binlerce tur yaylaya gelip fotoğraf çekiyor. Eğer bu çöpler bir sorumsuzluğun örneği değilse, ihmalin de mazereti olmamalı. Belediyeden görevini yerine getirmesini bekliyoruz." şeklinde tepki gösterdiler.


Turların yoğunlaştığı şu dönemde birçok kişinin Ayder'e gelmeye başladığına dikkat çeken vatandaşlar, "Televizyon ve gazetelerdeki görüntülerine hayran kaldıkları, ilk kez ziyarete geldikleri Ayder'de turistleri bu çirkinliklerle yüz yüze getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Beton binaların ahşap kaplandığı bu doğal güzelliklerin tam ortasına teneke çöp kutuları koyup etrafında yığılan pislikleri bekletmek hiç yakışmıyor. Belediyenin mutlaka bu konuda görevini yerine getirmesi gerekiyor? şeklinde konuştular.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.