Sosyal Medya

BELEDİYE?DEN HEMŞİN?E SANTRAL!

Hemşin Belediye Başkanı Başar Cumbur, dere üzerine 5-6 ayrı gölet oluşturarak kuracakları santrallerde kendi elektriklerini üreteceklerini söyledi.



Ä°BRAHÄ°M SANCAK
Hemşin Belediyesi ilçe sınırları içerisindeki dereler üzerine kurulacak göletlerden santral şeklinde faydalanarak kendi elektriğini üretecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hemşin Belediye Başkanı Başar Cumbur, bu projeyle Hemşin'e yatırım kaynakları oluşturacaklarını ve aynı zamanda da istihdam sahalarının doğacağını söyledi.

 BaÅŸkan Cumbur yaptığı açıklamada özel bir firmayla anlaÅŸtıklarını belirterek, ?Özel bir firmayla konuÅŸtuk. Su kullanım haklarını aldılar. Onlar yapacaklar. HemÅŸerimiz. Elde edilecek gelirler yine HemÅŸin'e harcanacak. Karşılık beklemeden yapılacak bir yatırım olacak. 4?5 metre yüksekliÄŸinde 5?6 gölet. Etrafa zarar vermeden derenin ıslahını da yapmış olacağız. Buradan küçük etek santraller kurarak elektrik üreteceÄŸiz. Ve o elektrikten elde edilecek gelirle de HemÅŸin halkına hizmet sunacağız. HemÅŸin'e yapılacak yatırımlar buradan yapılacak. Aynı zamanda HemÅŸin'e kaynak oluÅŸturacak. Ayrıca inÅŸaat süresince 300?400 kiÅŸinin istihdam edileceÄŸi belirtiliyor. Ä°nÅŸaat bittikten sonra da bir 100 kiÅŸinin devamlı istihdam edilmesi saÄŸlanacak. Bunun yanında çevreye vereceÄŸi güzellik açısından da bir turizm çekim merkezi olması saÄŸlanacak? dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.