Sosyal Medya

Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS), başvurular bugün başladı.

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimlerine devam edebilmeleri çin katılmaları gereken Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS), başvurular bugün başladı.



Sınava, meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezunlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirenler başvurabilecek.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, Türkiye'de meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan önlisans programlarından mezunlar ve aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilenler de DGS'ye başvurabilecekler.
 
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programı'na yerleştirme, üniversite tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programa başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri gerekiyor.
 
Açıköğretim ve meslek yüksekokullarının önlisans programlarından mezunlardan, kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin ise sınava girmeleri gerekmiyor.
 
Açıköğretim dahil 4 ve daha fazla yıllık programlardan önlisans diploması alan veya alacaklar da DGS'ye baÅŸvuramayacaklar.
 
Adaylar, baÅŸvuru merkezlerinden, 2008-DGS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formu'ndan oluÅŸan baÅŸvuru evrakını 2 YTL karşılığında alabilecekler. Adaylar, 50 YTL sınav ücreti yatıracaklar.
 
Başvurular başvuru merkezlerinden elektronik ortamda yapılacak. 2007-DGS'ye başvuran adaylar başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri yapacaklar.
 
Başvurularını başvuru merkezlerinden yapacak adaylar 3 YTL başvuru hizmeti ücreti ödeyecek. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin
www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Başvuru süresi 21 Mayıs'ta sona erecek.
 
Sınav, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce 13 Temmuz'da Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak ile Lefkoşa'da yapılacak.
 
 
 
cnnturk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.