Sosyal Medya

Fındıklı Yaylacılar Köyü ?Organik Tarım? Dedi

Rize valisi Kasım Esen fındıklı bölgesini turizme açmak istedik ancak bölge insanı organik tarıma yöneldi diyerek? Hiç kimse organik tarım bölgesine HES projelerini uygulamaz. O bölgeler tabii doğal olur. Bir an önce organik tarıma yönelin ve bölgeyi bozdurmayın? dedi.



Fındıklı ilçesi Yaylacılar köyünde Organik bal üretimi için köylüler dağları ve yaylaları harekete geçirdi.
Rize?nin Fındıklı ilçesine bağlı en son köy olan Yaylacılar köyü organik bal üretimi için başlattıkları çalışmaları sergilediler.
Yaylacılar köyüne giden Rize valisi Kasım Esen köylülerin ?HES i burada istemiyoruz. Bozdurmayın bu doğayı, bize atalarımızdan kalan köyümüzü yine aynı güzelliklerle görmek istiyoruz?. Demeleri üzerine Rize valisi Kasım Esen ise? Rize?nin en son ilçesi ve en son köyü, biz bu bölgeyi Turizme açmak istedik. Ancak ilk organik tarıma geçen ilçe Fındıklı oldu. Rize?nin geleceğini yaylalarımız ve doğa belirleyecek. Köyünüzü, derelerinizi korumak istiyorsanız organik tarımı benimseyin. Tüm köyün organik tarıma dönmesi gerek. Bal da organik üretime başladınız. Çay ve diğer ürünlerinizde de organik tarımı benimseyin. Organik tarımın olduğu yerde hiçbir sanayi kuruluşu, hiçbir çöplük olmaz. Fırtına vadisini seracılık olarak kullanacağız. Acele edin. Edin ki HES ler gelmeden durduralım. HES ler başlarsa durduramayız. Bu HES leri durdurmak sizlere bağlı. İnsanlar uzun yaşamak istiyorlarsa organik tarımı seçmeliyiz. Zaman gelecek ki organik ürünler artık eczanelerde satılacak. Bal üretiminde olduğu gibi tarım da da organik üretimi seçmelisiniz? dedi.

Tarım il müdür yardımcısı Cahit Gülbey ise? Bizler zorluklara alışmadık. Hazır yiyici olduk. Organik demek tamamen doğal ortamda üretim demektir. Hazır yiyicilik bir çok hastalığı peşinde getirdi. Organik tarıma dönmeliyiz. Bunu yaygın hale getirmeliyiz. Rize de organik tarım için alan var. Ama destek yok? dedi.

İlçe Kaymakamı Erkan Kılıç ise ?Ürünü yetiştirmekten sofraya getirmeye kadar geçen süre de el emeği ile kıymasal ilaç kullanmadan yapılan tarım organik tarım dır. Organik tarım yapılacağı yerlerde sanayi olmaz. Kirlilik o bölgeden uzak olması gerek. Bu köyde sertifikalı bal üreticileri var. Tamamen doğal ve suni hiçbir şey yok? dedi.

Bedriye Şişman isimli bayan ise validen konuşma izni isteyerek? Ben İstanbul da oturuyorum torunlarım bu bölgeyi çok seviyor. Ne olur buralarda santral yaptırmayın ? dedi.

Ardından Rize valisi Kasım Esen ve beraberindekiler organik bal üretilen ormanlık alanı gezdiler.

Canrize Haber

Canrize Haber

Canrize Haber


        Dilek ASLAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.