Sosyal Medya

Dağlıca'da tartışılan yılbaşı

12 askerimizin şehit olduğu baskının ardında yapılan içkili eğlence görüntüleri kamuoyunu derinden sarsacak...




PKK tarafından 21 Ekim 2007'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sınıra yakın Dağlıca Taburu'na yapılan haskında 12 er şehit olmuş, sekiz er de kaçırılıp 14 gün sonra Türkiye'ye getirilmişti.

BASKINDAN 10 HAFTA SONRA

Baskında şehit düşen Mehmetçiklerimiz kamuoyunda büyük bir üzüntüye neden olmuş ve Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi gözyaşları arasında şehitleri uğurlamıştı.

Baskından 10 hafta sonra Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Onur Dirik'in katıldığı yılbaşı partisinde kameraya kaydedilen görüntüler herkesi şaşırttı.

DAVULLU ZURNALI E?LENCE

Yarbay Dirik ve komuta kademesindeki bazı askerlerin katıldığı yılbaşı eÄŸlencesinde Dirik, boynuna astığı davulu çalıp, göbek atıyor. İçkilerin su gibi aktığı gecede Dirik'in de aralarında olduÄŸu konmutanlar saatler boyunca dans edip göbek atıyor. Toplam 45 dakikadan oluÅŸan kamera kaydı, DaÄŸlıca baskınından 69 gün sonra taburda yapılan yılbaşı eÄŸlencesine ait. EÄŸlenceye katılan askerlere hediye edilmek üzere çekildiÄŸi tarih ve çeÅŸitli yazılarla montajlanarak hazırlandığı anlaşılan kamera görüntülerinde, askeri kanunlara göre yasak olmasına raÄŸmen Yarbay Onur Dirik baÅŸta olmak üzere, komutan ve erler taburda içki içiyor. Görüntülerden, gecenin sonuna doÄŸru askerlerin oldukça sarhoÅŸ oldukları açıkça anlaşılıyor. 

MEDYANIN TAVRI ELEÅžTÄ°RÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

DaÄŸlıca baskınının ardından bazı televizyonlarda eÄŸlence programlarına ara verilmediÄŸi gerekçesiyle ÅŸiddetli biçimde eleÅŸtirilmiÅŸti. Konu TBMM'nin gündemine de gelmiÅŸ ve RTÃœK televizyon kanallarını uyarmıştı. Baskının ardından bir çok organizasyon iptal edilmiÅŸ, bazı konser ve eÄŸlence programları ÅŸehitlerimize saygı amacıyla iptal edilmiÅŸti.

HEP BÖYLE DE?İLİZ

Elinde votka ÅŸiÅŸesi olan bir baÅŸka asker ise "Bunu (kamera kaydını) sivilde izleyen arkadaÅŸlar yanlış anlamasın. Sadece yılbaşında yaptık bunu. Kesinlikle baÅŸka zamanda yapmıyoruz" diyor.

KANUNEN SUÇ

Türk Silahlı Kvvetleri'nde Görevli Devlet Memurlarının Disiplin Hukuku Kanunu'nun 477 sayılı Disiplin Suçlarının D bendine gore "Göreve sarhoş gelmek, görev yerinde alkollü içki içmek" suç. (Taraf)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.