Sosyal Medya

İnternet Medyasi TV8´De

İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, internet medyasının sorunlarını TV8 ekranlarında dile getiriyor.



İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, TV8'de yayınlanan "Erkan Tan ile Başkent'ten" programına konuk oldu.

Şu anda 20 milyon civarında internet kullanıcı var. Hala burnunu ucuyla bakanlar var. İnternet Haber Yayın Grubu'nda 18 kişi çalışıyor. Dedikodu üretsek 1 milyon üyeye ulaşamazdık.

Mantar gibi siteler bitiyor. Ama her kurumda olan bizde de var. Hatalarımızı biliyoruz. Sevaplarımızı da biliyoruz. Ä°nternette okur anında devreye girebiliyor. Bizimle birebir temas halinde oluyorlar.

Ä°nternet medyası güvenilir olmasa itibar görmezdi. Ä°nternethaber'e 1 milyon ziyaretçi giriyor. Hürriyet varken bize niçin giriyor?  Daha güvenilir bulduÄŸu için.

Bize mahkeme kanalıyla ulaşmıyorsunuz. Sizin cevabınız anında bizde yayınlanır. Böyle bir hukuk yok ama bizi güvenilir kılan şeyler bunlar. Gazetelerde haberler doğru değilse gün boyu kalıyor. Siz bize açıklama gönderirseniz ikna edici bulunursa anında haberi kaldırıp aynı yerden yayınlıyoruz.

Geleneksel medya gibi "ali kıran başkesen" tarzı yürütseydik açıklamalarınınız kısa kısa verseydik bu noktaya gelemezdik.

Kendi siteleri kendi gazetelerini geçti. Bu rakamlar ortada. Dediğim gibi küçük miktarlarda site kurup kendi kendilerini yok eden arkadaşlar var. Madem şikayetçiysiniz sahip çıkın. Sorunlu gazeteci olmaktan çıkıp sorumlu gazeteci olun. İnternet medyasını programlara sık sık taşıyın.

İnternet medyasının sıfatı olarak Çankaya Köşk'üne çıkamıyorum. Devletin en üst kademesinden en alt kademesinden bu yasayı çıkarması lazım.

İnternet medyası olmasaydı kol kırılır yen içinde kalırdı. Medyada olan biten herşeyi biliyor. Örnek veriyorum TV8 ile ilgili bir haber yapıyor bir gazete. İnternet medyası gerçeği yazdığı zaman o haber çürüyebiliyor. Ulaştırma Bakanının eşi ile ilgili çıkan o fotoğraflar yayınlanınca haber çürüdü.

Gazeteler Erkan Tan ile ilgili haber yazarken kırk defa düşünüyor. Bu internet medyası sayesindedir. X gazetede cımbızla seçilen bir haber görüyorsa vatandaÅŸ bunların bir hesabı vardır diyor.

Tek gelir kaynağımız reklam. Google analitik rakamları ölçüyor. Rakamları abartamazsınız. Güvenilirliği zedelememek için bunu yapamazsınız.

İnternet Medyası Derneği künyesiz site kalmasın bir de kopyala yapıştır olmasın. En geç bir ay içinde bu ortadan kalkacak. Çalma çırpma olmayacak.

Ankara'da internete hoşgeldin diyeceğiz. Ankara ve İstanbul'da interneti konuşacağız. Yarın bu işe gönül verenleri İstantanbul'a davet ediyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.