Sosyal Medya

Mesut Yılmaz da çaya 1 YTL istedi

Rize Bağımsız Milletveki Mesut Yılmaz, seçim bölgesinde. Yılmaz, çay parasının en az 1 YTL olması gerektiğini savundu...



Rize Bağımsız Milletvekili, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, bu yıl yaş çayın kilogramına en az 1 YTL fiyat verilmesi gerektiğini söyledi.

Canrize HaberYılmaz, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç'i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Rize Ziraat Odası'ndan önce ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, ''Burada bana yaş çay alım kampanyasını 1 Mayıs tarihinde açabileceğini söyledi. Bu yıl havalar güneşli gitti, çayda rekoltenin iyi olması bekleniyor'' dedi.

Üreticinin durumunun iç açıcı olmadığını savunan Yılmaz, ''2002 yılındaki seçim kampanyasında Sayın Başbakan Rize Cumhuriyet Meydanı'nda üreticiye bir söz vermişti. Çay o tarihte 'en az 1 YTL olsun' demişti. Onu dediği zaman tüpgaz 16 YTL idi, şu an 47 YTL oldu. Gübre o zaman 160 YTL idi, şimdi 850 YTL oldu. Aşağı yukarı her şeyin fiyatı beş katı arttı. Sayın Başbakan o zaman söylediği rakamı şimdi verse yine razıyım'' diye konuştu.

Bu yıl yaş çayın kilogramına en az 1 YTL fiyat verilmesi gerektiğini savunan Yılmaz, ''Yoksa üretici çok mağdur olur. Ben çay üreticisinin durumunun bu kadar kötü olduğunu tahmin etmiyordum. Şimdi yarıcılık yapanlar, üçte ikinin kendilerinde kalmasını bile kabul etmiyor. 'Tamamını verirsen kabul ederim' diyor'' diye konuştu.

Yılmaz, son yıllarda Türkiye'ye giren kaçak çayın arttığını ileri sürerek, ''Ülkeye kaçak çay girince kuru çayı özel sektör satamadı. Dolayısıyla üreticiye de para veremez duruma geldi. Geçen yıl bir çok özel sektör firması fabrikasını açamadı. Ülkemize giren kaçak çay, hükümet tarafından önlenmeli. Üreticinin düştüğü sıkıntı yasal yollarla düzeltilmeli'' dedi.

Kaynak: Pazar 53

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.