Sosyal Medya

Vali Ağaç Dikti

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında Trabzon`un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesinde gerçekleştirilen ağaç dikme törenine katıldı.



Doğu Karadeniz Bölgesi`nin orman varlıkları bakımından ciddi bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Vali Nuri Okutan, törende yaptığı konuşma, ormanları korumanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

 

Bölge doğasının ve ormanlarının, bölgede gelişmesi için yoğun çaba harcanan turizm ile direk ilişkili olduğunu ifade eden Vali Nuri Okutan, Doğu Karadeniz`de turizmin, ormanların ve doğanın korunarak gelişebileceğini belirtti.Karadeniz insanının ağaca, yeşile ve doğaya düşkün olduğuna vurgulayan Vali Okutan,

 

Karadenizlinin ülkenin neresine giderse gitsin bulunduğu yeri mutlaka yeşillendirdiğinin altını çizdi. Vali Okutan, ?Karadeniz insanı doğanın, yeşilin, ağacın değerini bilir. Türkiye`nin neresinde yerleşmiş bir Karadenizli varsa orası ağaçlıktır, yeşilliktir. Çünkü Karadenizli doğasız, ağaçsız yaşayamaz. Biz bu değerlerimizi korumak, kollamak ve geliştirmek zorundayız.Ormanlarımızı, doğamızı koruduğumuz sürece ilimiz bundan daha fazla yarar sağlayacak, dünya ve Türkiye gündemine daha çok gelecektir? dedi.

 

Konuşmasının ardından Vali Okutan, Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere belge ve ödüllerini verdi. Daha sonra Vali Nuri Okutan, kendi adına bir ağaç dikti ve yaşı ne olursa olsun herkesin ağaç dikmesi gerektiğini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.