Sosyal Medya

30 YILLIK KÖPRÜ DİNAMİTLE YIKILDI

Kesikköprü Köyü?nün 30 yıllık köprüsü dinamitle yıkıldı. Selden tahrip olan köprünün yerine yenisi yapılmıştı.



Kesikköprü Köyü?nün 30 yıllık köprüsü dinamitle yıkıldı. Selden tahrip olan köprünün yerine yenisi yapılmıştı.

Rize'nin Pazar ilçesi Kesikköprü (Hudisa) köyüne 30 yıl hizmet veren köprü dinamit yerleştirilerek yıkıldı. Geçen yıl yaşanan sel felaketinde ayaklarının çökmesi sonucu yerine yenisi yapılan köprü dinamit yerleştirilerek yıkıldı.
Geçen hafta dinamit patlatılarak çökertilmeye çalışılan köprünün geriye kalan bölümü de bugün gerçekleştirilen patlamayla yıkıldı.
Kesikköprü Köyü Muhtarı Halim Demircioğlu, köprünün dere yatağında yapılan sorumsuz tahkimat çalışmaları neticesinde hasar gördüğünü belirterek, ?Kesikköprü köyünün uzun yıllar ilçe ile bağlantısını sağlayan emektar köprümüz nice seneler Hemşin deresinin azgın sularına göğüs germiştir. Bu kadar taşkınlara göğüs geren köprümüz taşkından ziyade bürokrasiye yenik düşmüştür. Dere yatağında yapılan dengesiz taş tahkimatı bu sonu hazırlamıştır. Dere yatağı kot mesafesinin çok aza düşürülmesi ve özellikle uzun yıllardan beri köprü civarında usulsüz, ölçüsüz mıcır alınması, buna da yetkililerin 25 seneden beri seyirci kalması köprümüzün sonunu getirmiştir. Köprü kolonlarının çökmesinin usulsüz mıcır alımı sonucu olduğu mühendis raporunda belirttiği halde müdahale edilmemiş, seyirci kalınmıştır. Boz yap ülkesi olduğumuzdan bu yanlışlıklar hep olacak ve biz seyirci olmaya devam edeceğiz. Şimdi soruyorum; zamanında önlemler alınsaydı, bu köprü yıkılmasa ve devletimiz de yeni köprü için milyarlarca masraf yapmasa, para başka yatırımlara kullanılsa daha iyi olmaz mıydı? Ama birileri fazla para kazanacak diye devlet yeni köprü yapmak zorunda kalıp milyarlar harcamış. Çok yazık? diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.