Sosyal Medya

Hemşin organik çaya hazırlanıyor

Çaykur tarafından organik çay fabrikası kurulan Rize'nin hemşin ilçesinde üreticinin bilgilendirilmesi için belediye tarafından toplantı yapıldı.



Rize'nin Hemşin ilçesi Belediye Başkanı Başar Cumbur, organik çay uygulamasına gönüllü olarak geçen vatandaşların yanında geçmeyenlerin de olmasının, uygulamanın sağlıklı yürümesini aksattığını söyledi. Cumbur, ÇAYKUR tarafından organik çay üretimi ile ilgili Belediye Kültür Salonunda düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ÇAYKUR tarafından Hemşin'de geçen yıl başlatılan organik çay üretimi uygulamasının ve organik çay üretimi yapacak çay fabrikasının, kendilerini son derece memnun ettiğini belirtti.

Organik çay üretimi gerçekleştiğinde Hemşin'de başka sektörlerin de canlanacağını, böylece ilçenin çekim merkezi olacağına inandığını anlatan Cumbur, ''Bir yıllık süre içerisinde ÇAYKUR'un ilçemizde yaptığı tüm bilgilendirme ve tanıtım toplantılarına katıldım ve belediye başkanı olarak destek ve halkı aydınlatma yönünde yardımcı olmaya çalıştım. Fakat organik tarımın gönüllülük esasına dayandığı bilinmektedir. Gönüllü olarak bu uygulamaya geçen vatandaşımızın yanında geçmeyenlerin de olması, bu uygulamanın sağlıklı yürümesini aksatmaktadır'' dedi.

Bir yılın sonunda üreticilerle yaptıkları değerlendirmeler sonucunda sorunlara çözüm bulunması için bir çalışma yaptığını dile getiren Cumbur, şunları söyledi:

Canrize Haber


''Hemşin vadisinin özellikle ilçe sınırları içerisinde tüm çay alanlarının organik üretime geçmesi için yasa ve yönetmeliklerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Gübre desteklemesinin yapılması, bunun hangi yöntem ve koşullarda olacağının halka kesin olarak ÇAYKUR tarafından açıklanması lazım. Fiyat ve kota konusunda organik üretime geçmiş üreticilere teşvik amacıyla iyileştirme yapılması, tanıtıcı ve aydınlatıcı toplantıların sıkça ve özellikle nüfusun yoğun olduğu bahar ve yaz aylarında yapılması önem taşımaktadır.''

Canrize Haber


Cumbur, görüşlerini içeren raporu ÇAYKUR Genel Müdürüne iletilmek üzere toplantıya katılan ÇAYKUR yetkililerine teslim etti.

Toplantıda daha sonra ÇAYKUR yetkilileri, ÇAYKUR'un organik çay çalışmaları ile ilgili sunum yaptılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.