Sosyal Medya

SARIKAYA&YALÇINKAYA AYNI SONU YAŞAYACAKMI ?

C.Başkanı için ihraç istemesi nedeniyle, Van B. Savcısı Ferhat Sarıkaya?nın meslekten ihracının Yalçınkaya için de örnek olması istendi.



Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, Anayasa Mahkemesi'ne açtığı kapatma davasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başkomutan Abdullah Gül için de 5 yıl süreyle siyasi yasak istemesini değerlendiren hukukçular, Şemdinli olayını hatırlatarak, ?Şemdinli olaylarının ardından yakalanan astsubay Ali Kaya için 'Tanırım, iyi çocuktur' ifadesini kullanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yöneltilen suçlamalar, Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın meslekten ihracına neden olurken, bugün Başkomutanı davaya dahil etmek Anayasa'ya uymayan bir müdahaledir. Anayasa'nın 105. maddesinin açıkça ihlalidir. Kaldı ki Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı'nın da Başkomutanıdır. Yalçınkaya derhal görevden alınmalıdır? dediler.

?DERHAL MESLEKTEN İHRAÇ EDİLSİN?
HSYK'ya seslenen Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Emrullah Beytar, yargının daha fazla güven kaybına uğramasına sebep olmadan derhal Savcı Yalçınkaya'nın meslekten ihracını istedi.

?SARIKAYA OLAYINI UNUTMADIK?
Şemdinli olaylarını hatırlatan Beytar, ?Şemdinli iddianamesini hazırlayan Savcı Sarıkaya görülmez bir el tarafından görevinden ihraç edilirken, uluslararası mevzuatın tasnif etmediği örgütlenme özgürlüğünü ortadan kaldıran, hukuku siyasallaştıran kişiler hakkında herhangi bir inceleme başlatılmamış olması manidardır. Savcı Sarıkaya suçüstü bir olaydan yola çıkarak iddianamesini hazırlamış olmasına rağmen HSYK tarafından hukuka olan bağlılığından dolayı görevinden alınmıştır. Diğer taraftan Türkiye partiler çöplüğüne dönüştürülmüş, demokrasinin yerleşmesinin önüne hukuk adamlarınca bariyerler koyulmuştur. Kaldı ki Cumhurbaşkanını davaya dahil etme çabası Anayasa'ya uymayan bir adımdır. Savcı derhal görevden alınmalıdır? diye konuştu.


YARALI: ?CÄ°DDÄ°YETSÄ°ZLÄ°K?
Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Kamil Uğur Yaralı ise, açılan davanın kapatmanın ötesinde bir yargı darbesi niteliğinde olduğunu vurgulayarak, ?Çok acı bir durum ile karşı karşıyayız. Bu kapatma davası değil, yargı darbesidir. Anayasa Mahkemesi'nin öncelikle böyle bir davayı yok sayması lazım. Bunu asla ciddiye almamalıdır. Bunu iade ederken gerekli eleştirilerini yapmalıdır. Kısacası Anayasa Mahkemesi Başsavcı'yı ciddiyete davet etmelidir. Savcı Türkiye'yi çok komik duruma düşüren bir adım atmıştır ve karşılığı mutlaka olmalıdır? dedi.


?YARGILANMALIDIR?
?Cumhurbaşkanını kapatma davasına dahil etme çabası hiçbir hukuk sisteminin içinde yoktur? diyen Yaralı, ?Bu, muz cumhuriyetlerinde bile olmaz. Haklı olduğu kadar hukuk görevini sonuna kadar yapan Savcı Ferhat Sarıkaya lince tabi tutulurken, hukuku çiğneyen ve ülkenin Başkomutanını davaya dahil ederek büyük bir hukuksuzluğa imza atan Yalçınkaya hakkında derhal dava açılmalı ve yargılanmalıdır? diye konuştu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.