Sosyal Medya

HEMŞİN?DE GERİYE DÖNÜŞ HAMLESİ

Dağılmış yoğun nüfusuna rağmen ilçe merkezinde bin 500?lere kadar gerileyen Rize?nin Hemşin ilçesinde geriye göç için bir dizi hamle başlatıldı.



Türkiye ve dünyanın birçok yerine dağılan Hemşinlilerin ilçesi son nüfus sayımında bin 500'lere kadar gerileyince, geriye doğru göç için yatırım hamlesi başlatıldı.
AK Parti Hemşin İlçe Başkanı Halim Bekâr, bir dizi çalışma ile ilçenin hızlı şekilde geniş açılımlar yakaladığını belirterek, ?Hükümetimizin yıllardır ihmal edilmiş ilçemizde başlattığı yatırımlarla yeniden tersine göç başlayacağı kanaatindeyiz. Çaykur tarafından ilçemizde projelendirilen Organik Çay Fabrikası inşaatına başlanıldı. 2009 yılı çay sezonunda fabrikamız faaliyete geçecek. Bu da yeni bir hareket getirecek Hemşin'e." dedi
 

AK Parti HemÅŸin Ä°lçe BaÅŸkanı Bekar TOKÄ° tarafından baÅŸlatılan toplu konutların ise tamamlanmak üzere olduÄŸunu ifade ederek, "Tamamen HemÅŸin mimarisine uygun ÅŸekilde inÅŸa edilen bu binalar Haziran ayında hak sahiplerine dağıtılacak. Yine ilçemizde bir ticaret merkezi çalışması var. Bina hızla yükseliyor. Ä°lçemizde tarihinde hiç yaÅŸanmamış bir çalışma var. Köy ve mahalle yollarımızın betonlama çalışmaları hızlı ÅŸekilde devam ediyor. HemÅŸin adeta bir ÅŸantiyeye döndü. Umuyoruz ki bu çalışmaların meyvesini nüfusun yeniden geri dönmesi olarak toplayacağız? dedi.

?İlçe Belediyesi'nin CHP'den olması, yatırımlarda engel teşkil ediyor mu?? şeklindeki soruya cevap veren Başkan Halim Bekâr, her şeyin Hemşin'in geleceğini kurtarma adına yapıldığını belirterek, ?Biz hükümet olarak belediyelerde siyasetin olmayacağı düşüncesindeyiz. Seçilen başkan herkesin belediye başkanı olduğu için yatırımlarımızda kesinlikle siyasi kimliğe bakmamız düşünülemez. Yatırımlar İlçemizin istikbali adına AK Parti hükümeti tarafından yapılmaktadır. Bu konuda bir sıkıntı yoktur. Ak Parti Hükümeti tüm belediyelere eşit mesafededir. Amaç Hemşin'e, Hemşinliye hizmettir.? diye konuştu.

pazar53 sitesinden alınmıştır

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.