Sosyal Medya

ÇAYELİ'LİLER İSTANBUL'DA KURTULUŞU KUTLADILAR

Rize'nin Çayeli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı, İstanbul'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.



Rize'nin Çayeli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı, İstanbul'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Bostancı Gösteri Merkezindeki geceye katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaptığı konuşmada, Çayeli'nin kurtuluşu dolayısıyla bu geceyi düzenleyen herkesi saygıyla selamladığını ve kutladığını kaydetti.

Bakan Hayati Yazıcı'ya Plaketini ÇAYDEF Başkanı Yılmaz HÜSREV verdi.


Büyük kentlerin büyük sorunları olduğunu ifade eden Yazıcı, ''Rize'nin belleğinde en çok yer eden kelime gurbettir. Hemşehrilerimiz, ninelerimiz, dedelerimiz çok iyi bilir gurbetin anlamını. Ne olursa olsun hemşehrilerimizle olan birliğimizi sürdürmeliyiz.Doğu ve batı ayrımı yapmadan ülkeye hizmet ettiklerini de kaydeden Yazıcı, ''Biz, hiçbir şekilde ayrım yapmadan, sadece hizmet etmek için varız. Size olan güvenimiz tamdır. Asla bu emanetinizden dolayı yüzünüzü yere baktırmıyoruz''dedi

 

Çayeli Dernekler Federasyon Başkanı Yılmaz HÜSREV'de yaptığı konuşmada "Gelecekte Çocuklarımızın daha güzel bir Ülkede yaşamaları için Cahilliği yenmemiz gerekir.Bunun için çok okumalıyız,okutmalıyız"dedi.


Tiyatro gösterilerinin sunulduÄŸu gecede, ÅŸarkıcı Sinan Özen ve Gökhan Birben de birer konser verdi.

 

Geceye Adalet Bakanlığı Müşteşarı Fahri KASIRGA,Çayeli Belediye Başkanı Riza Çakır,Belediye Başkan Yardımcısı ve Çayelispor Başkanı Mustafa Baltacı,Üsküdar Hakimi Burhan KARA,Taşdelen Belediye Başkanı ve Çayeli Vakfi başkanı Hüseyin avni SİPAHIO?LU,Onursal Başkan Ali Fuat ALBAYRAK,Diğer dernek başkanları ve çok sayıda Çayeli'nin katıldığı gece Sinan ÖZEN'in iki şarkısı ile verdiği mini könser ile sona erdi.Geçmiş yıllara göre bu yıl Çayeli Gecesinin sönük geçmesi gecenin konuşulan tek konusu idi.

Dergi-Gazete konusunda bir çok baÅŸarısı olan Özcan BEYAZ'ın(SaÄŸ baÅŸta), son olarak Derlemesi ile hazırladığı Çayeli Sevdalıları Åžiir Kıtabı standını Çayeli Belediye BaÅŸkanı Riza ÇAKIR ziyaret etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.