Sosyal Medya

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Vali Kasım Esen?in ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? münasebetiyle yayınladı



Cumhuriyet?in ilanından sonra M.Kemal Atatürk?ün önderliğinde yapılan toplumsal yenileşme çalışmalarında, kadınların temel haklarına kavuşmaları yönünde önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır. Özellikle seçme ve seçilme özgürlüğünün ardından Türk kadını demokratik yaşamı geliştirme konusunda etkili roller üstlenmiştir.

 

Günümüzde artık her alanda kadınların erkeklerle eşit şartlarda sosyal yaşama katıldıklarını görmekteyiz. Şartların daha da iyileştirilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Ülkemizde kadın sorunları alanındaki faaliyetler ?Kadının Statüsü Ve Sorunları Genel Müdürlüğü? çatısı altında koordine edilerek yürütülmektedir. Medeni kanunda yapılan değişiklerle eşitlik konusundaki yasal eksiklikler giderilmiştir. Aile Mahkemeleri?nin tüm ülke genelinde yaygınlaştırılarak, kadınların yaşadıkları sorunlara hukuki ve psikolojik çözümler zamanında ulaştırılmaya başlanmıştır.

 

Çocuklarımızın ilk öğretmenleri olan annelerimizin yaşam şartlarının ve eğitim düzeylerinin yükseltilmesi konusunda biz Rize Valiliği olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Yöremizde fedakârca çalışarak hem çocuklarını yetiştirmeye gayret eden, hem de aile bütçesine katkıda bulunan kadınlarımızın sorunlarının paylaşılması konusunda herkes üzerine düşen görevleri yapmalıdır.

 

Rize Valiliği olarak; özellikle aile içi kadın ve çocuklara yönelik istismar olaylarının azaltılması konusunda çalışmalarımız vardır. Bize yapılan başvuruları uzman elemanlarımızla yerinde inceleme yaparak değerlendirmekteyiz. İlimizde bulunan Aile Danışma Merkezimiz, kadınlarımızın ve kızlarımızın yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak amacıyla ücretsiz olarak hizmetlerine devam etmektedir.

 

Bir Ülkenin gücü, sahip olduğu insan kaynağının kalitesi ile ölçülür. Kadına verilen değer de ülkenin insan kaynağının kalitesini belirler. Kadını ürettiği değerlerle toplumda var kılabilmek için, sözde değil özde değer vermeliyiz.

 

 ?Her baÅŸarılı erkeÄŸin arkasında deÄŸil, yanında bir kadın vardır? anlayışı ile kadınlarımızın da ülkemizin geleceÄŸine çok önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz.

 

Kadınlarımızın insan onuruna yakışır yaşam standartlarına kavuşmaları için toplum olarak hepimize görevler düşmektedir. Bütün herkesi; gerek aile içerisinde, gerek çalışma yaşamında olsun kadının sahip olduğu hakların gözetilmesi konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 

8 Mart Dünya Kadınlar gününün önemine inanan herkesi tebrik ediyorum.

 

 

 

 

Kasım ESEN

Rize Valisi

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.