Sosyal Medya

Vali Okutan İlçeleri Geziyor

Okutan, Maçka ilçesinde çeşitli incelemelerde bulunarak bazı açılışlar gerçekleştirdi.



Trabzon Valisi Nuri Okutan, Maçka ilçesinde çeÅŸitli incelemelerde bulunarak bazı açılışlar gerçekleÅŸtirdi.  Vali Okutan, ilk olarak Maçka Kaymakamı Ali Murat Kayhan'ı makamında ziyaret ederek kendisiyle bir süre görüştü. Ä°lçedeki eÄŸitim, saÄŸlık, istihdam alanındaki geliÅŸmeler konusunda Kayhan'dan bilgi alan Okutan, istihdamı artırıcı çalışmaların artırılması için talimat verdi.

Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Maçka Meslek Yüksekokuluna giderek, öğrenci yurdunun konferans salonunda gerçekleştirilen ''Ekoturizm Eğitim Projesi'' konulu sunumu izleyen Vali Okutan, buradan Maçka Gençlik Merkezi'ne geçerek Türk Telekom tarafından oluşturulan internet evini hizmete açtı.

Okutan, açılış töreninde, bilginin çok hızlı ÅŸekilde üretildiÄŸini belirterek, ''Teknolojinin kısa süre içerisinde geçerliliÄŸini yitirdiÄŸi bir çaÄŸda yaşıyoruz'' dedi.  Türkiye'de internet kullanımının yüzde 15 seviyelerinde bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Okutan, ''850 ilçeyi kapsayan internet evi projesi için toplam 20 milyon YTL kaynak ayrılmıştır. Buradaki internet evimizde de 20 bilgisayar hizmete sunulmuÅŸtur'' diye konuÅŸtu.  Okutan, daha sonra CoÅŸandere köyüne giderek muhtarlık ofisinde Ä°lçe Halk EÄŸitimi Merkezi tarafından düzenlenen 'Hasır Örme' kursunu, kurdelesini keserek eÄŸitime açtı. Okutan'a burada kursiyerler tarafından yüzük armaÄŸan edildi.

Vali Okutan, Maçka Belediyesi'ni de ziyaret edip Belediye BaÅŸkanı ErtuÄŸrul Genç ile bir süre görüştükten sonra ilçeden ayrıldı.  Okutan'a Maçka'daki gezisinde Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Milli EÄŸitim Ä°l Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, SaÄŸlık Ä°l Müdürü Åžafak Sünbül, Sosyal Hizmetler Ä°l Müdürü Selim Çelenk ile bazı daire amirleri de eÅŸlik etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.