Sosyal Medya

Vali Okutan, ?GeleceÄŸimiz Turizm'de"dedi

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geleceğinin turizmde olduğunu belirterek



Trabzon Valisi Nuri Okutan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geleceğinin turizmde olduğunu söyledi.
Trabzon Valisi Nuri Okutan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geleceğinin turizmde olduğunu belirterek bölgede uygulanacak turizm türünün de eko-turizm olduğunu söyledi.
Maçka ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maçka Yüksek Okulu'nda düzenlenen 'Eko-turizm Eğitim Açılış Programı'na katılan Vali Okutan, burada yaptığı konuşmada, turizmin Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Bölgede uygulanacak turizm türünün eko-turizm olduğunu kaydeden Vali Okutan, ?Geleceğimizi önemli ölçüde turizme bağlamış bulunuyoruz. Doğu Karadeniz'de ve Trabzon'da turizm olacaksa bu eko-turizme dayanmalıdır. Bizim denizimiz var ama Antalya ile yarışacak düzeyde değil. Kültürel birikimlerimiz var. Bizim artımız ekolojik turizmdir. Ama hızlı bir tahribat olmasından korkuyoruz. Doğamızı koruyarak pazarlamak zorundayız. Yaylalara çıkalım, yollar açılsın ama bu doğayı tahrip ediyor. Yaylalarda 3-5 kat evler yapmak gibi bir alışkanlığımız var. Bu iki şey böyle gitmez? dedi.
Eko-turizmin doğayı koruyarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Okutan, ?Eko-turizmde bilhassa bu tezadı önlemeye yönelik hazırlıklarımız var. Sadece devletin koruması, tedbir almasıyla turizm gelişmez. Bunu halkın kabullenmesi, yaşaması ve hissetmesi lazım? diye konuştu.
Maçka ilçesinin eko-turizm anlamında çok önemli bir yerinin bulunduğunu dile getiren Vali Okutan, bu yöndeki girişimlere gerekli desteğin verileceğini ifade etti.
Vali Nuri Okutan daha sonra Maçka ilçesinde İnternet Evi ve Hasır Örme ve Kazaziye kurslarının açılışlarını gerçekleştirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.