Sosyal Medya

Rize'nin 90. kurtuluş yıldönümü

Rize Belediyesi 2 Mart Rize?nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90.yıl dönümü nedeniyle fener alayı düzenledi.Geçmişimizi aydınlatan fenerler bu kez vatandaşların elinde Rize sokaklarını aydınlattı.



Rize?nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü Rize Belediyesinin ev sahipliğinde ÇAYKUR?un sponsorluğunda hafta boyu süren etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl önceki yıllara oranla daha görkemli geçen 2 Mart kutlamaları gündüz yapılan törenlerin ardından gecede fener alayı ile devam etti. Ancak alışık olduğumuzun dışında gerçekleşen fener alayı adeta tarihin yeniden canlanmasına neden oldu.

Rize Belediyesi geçmişe ışık tutan evleri aydınlatan fenerlerden 200 dolayında yaptırarak protokol ve vatandaşlara dağıttı. Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlar mehteran eşliğinde Cumhuriyet meydanından başlayarak ellerinde fenerlerle Kültür Merkezine kadar yürüdü.

Canrize Haber


Yürüyüşe Vali Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı,Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Vali yardımcısı Fuat Güler, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Osman Keser,Belediye Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Canrize Haber


Yürüyüşe TÜMSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İş Adamı Baki Fil`de katıldı. Yürüyüş sırasında fenerler yolları aydınlattı.

Canrize Haber


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş sırasında kimi vatandaşlar ev ve iş yerlerinin camlarında yürüyüşe destek verdi.

Canrize Haber


Kimi vatandaşlar ise ?Başkan seninle gurur duyuyoruz? sloganları attı.

Canrize Haber


Yürüyüşün ardından mehteran takımı Kültür Merkezi önünde kısa bir konser verdi. Ardından yürüyüş sona erdi.

Canrize Haber


Bu yıl oldukça renkli içeriği ile önceki yıllara oranla daha görkemli geçen 2 Mart kutlamalarına vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Fener alayında Vali yardımcısı Fuat Güler,Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Topaloğlu ile Belediye Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya birlikte yürüdü

Canrize Haber


Canrize Haber


Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.