Sosyal Medya

Okutan yine okutacak

Vali Nuri Okutan, eğitime yönelik yapılan çalışmaların meyvesini vermeye başladığını söyledi.



Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM) işbirliği ile şubat ayı başından itibaren başlatılan çalışmalarla şu anda eğitim gören tüm öğrencilerin anne ve babalarına ulaşılması hedefleniyor.
Trabzon'da eğitime yönelik yapılan çalışmaların meyvesini vermeye başladığını belirten Trabzon Valisi Nuri Okutan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Ana?Baba Eğitimi Programlarıyla velilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Okullardaki rehber öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz vasıtasıyla çözümü yönünde çaba gösterilen bazı konularda Karadeniz Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapma kararı aldık. Bu çalışmaya HEGEM'in de dahil olması ile geniş çaplı bir organizasyon planı ortaya çıktı? dedi.
Bütün velilerden konuya ilgi göstermelerini isteyen Vali Nuri Okutan, ?Trabzon'da eğitime yönelik çabalarımıza her yönden olumlu tepkiler alıyoruz. HEGEM ve KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi ile birlikte Valilik olarak okullardaki rehber öğretmenlerimize eğitim veriyoruz. Yıl sonuna kadar sürdüreceğimiz çalışmalarla rehber öğretmenlerimiz velilerimizle toplantılar düzenleyerek bir araya gelecek. Toplantıların çok verimli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz? şeklinde konuştu.
İlköğretimde 98 bin 710, ortaöğretimde ise 35 bin 842 öğrenci bulunduğunu belirten Vali Okutan, velilerin okullara başvurarak çocuklarıyla hayat boyu sağlıklı iletişim kurma fırsatı bulacaklarını söyledi. Vali Okutan, velilerin bu çalışma sayesinde akıllarına takılan, cevap bulmak istedikleri bütün sorulara bilim insanlarının anında cevap vereceklerini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.