Sosyal Medya

İmamlardan Tuncay Özkan'a öfke

Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan'a imamlar tepki göstererek mahkemeye verdi. İmamların Tuncay Özkan'dan bir de ricası var: 'Öldüğün zaman cenazesini camiye getirttirme'



 

Diyanet-Sen Sivas Gemerek İlçe Başkanlığı, Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Sıhhiye meydanında, 9 Şubat Cumartesi günü üniversite öğrencilerinin başörtüsü takabilmelerine imkân sağlayan Anayasa değişikliği çalışmalarına karşı yapılan 'Bağımsız ve Laiklik' mitinginde konuşan Kanaltürk televizyonunun sahibi Tuncay Özkan, bir imamın sözlerine karşılık vermiş, 'Adamlar kendi namusundan öz güveninden korkuyor. Kendi karısı kızı, komşu karısından korkuyor. Adamın aklı yok, aklı olmayanın dini imanı olur mu?' şeklindeki ifadelerinin devamında hakaret dolu sözler sarf ederek imamlara 'hoşt köpek', 'Seni alçak, namussuz', 'bu ülkede taşları bağladılar da köpekler mi serbest?' demişti.

Bu konuÅŸmalar üzerine Tuncay Özkan'a imamlar tepki göstererek, Gemerek Cumhuriyet Savcılığına ÅŸikâyette bulundular. Mahkemeye ÅŸikâyet dilekçesini imamlar adına Diyanet-Sen Gemerek Ä°lçe BaÅŸkanı Aslan Altun verdi.

'BÄ°RÄ°LERÄ° GÄ°BÄ° YARGITAY ONAYLI HIRSIZLIK BELGEMÄ°Z YOK'

Altun'un şikâyet dilekçesinde, 'İmamlara hakaret dolu bu sözlerle, çok aşağılayıcı bir şekilde, mitinge katılan on binlerce kişinin, basından izleyen milyonlarca kişinin gözü önünde alenen hakaret etmiş, açıkça 'hoşt, köpek', 'seni alçak', 'seni namussuz', 'köpekler' kelimelerini kullanmakla kalmamış 'imamların aklının olmadığını, kendi karısından kızından korktuğunu' söylemiş, ima edilmiştir' denildi.

Tuncay Özkan hakkında Gemerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Diyanet-Sen Gemerek İlçe Teşkilatı Başkanı Aslan Altun yaptığı açıklamada, 'Allah'ü Teala'nın Eşrefi Mahlûkat olarak yarattığı bir varlığı, başkalarına benzetmek insan kârı olmasa gerek. Biz imamlar gecesini gündüzüne katıp helalinden parasını kazanmak, geçimini sağlamak, çoluk çocuğunun rızkını helalinden temin etmek için mücadele veriyoruz' dedi.

'Birileri gibi Yargıtay onaylı hırsızlık belgemiz yok' diyen Altun, 'Birileri gibi bir yerlerden nemalanmıyoruz' diyerek Tuncay Özkan'a tepki gösterdi.

ÖZKAN'A RİCA:ÖLDÜ?ÜN ZAMAN CENAZENİ CAMİYE GETİRTTİRME

Diyanet-Sen Gemerek Ä°lçe BaÅŸkanı Aslan Altun şöyle devam etti: 'Arpalıkları kesildiÄŸi için çatacak yer arıyorlar. Birilerinin nerelerde nasıl para kazandığını halk çok iyi biliyor. Biz, onlar (Tuncay Özkan) gibi meydanlarda kadınlarımızın başını açmıyoruz. Bizim inancımıza göre herkes inancında hürdür. Kimse kimseye karışamaz. Giyiminden, kuÅŸamından ve düşüncesinden dolayı horlanamaz. Biz imamlar dini imanı birilerinden mi öğreneceÄŸiz? Åžayet, öğrenecek olursak bile bunu ehlinden öğreniriz. Birilerini görünce kendini kaybedenlerden, insanlara hakaret dolu ifadeler kullananlardan din öğrenecek deÄŸiliz.' Bu sözlerin ardından imamların Tuncay Özkan'dan bir de ricaları oldu; 'Öldüğün zaman cenazesini camiye getirttirme'

cihan

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.