Sosyal Medya

KÃœLTÃœR&SANAT

Akçaabat ilavesiyle çıkan Trabzon Dergisi, İstanbul’da bayilerde

64 sayfalık Pulathane Akçaabat ilavesiyle çıkan Trabzon Dergisi, İstanbul’da bayilerde. Dursun Ali YILMAZ İSTANBUL-Akçaabat’ıyla yeni bir Trabzon



Dursun Ali YILMAZ

Ä°STANBUL-Akçaabat’ıyla yeni bir Trabzon

 

Trabzon Kültür Sanat YaÅŸam Dergisi, 2018’in ilk sayısında Akçaabat ekiyle bayilerde. Habertürk Ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım’ın ‘4 mevsim Karadeniz’de turizm’ baÅŸlıklı yazısı, dergide geniÅŸ olarak inceleniyor. Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ErdoÄŸan’a kırgın mı, deÄŸil mi, Abdullah Gül ile görüÅŸüyor mu? Hepsi Trabzon Dergisi’nin 17.sayısında.

Kadıköy Belediye BaÅŸkanı Aykurt NuhoÄŸlu ile sıradışı bir sohbet. NuhoÄŸlu, neyle mücadele edeceÄŸini açıkladı, kimlere mesaj gönderdi? Kalandar SoÄŸuÄŸu filmi ile Mustafa Kara. Trabzon Maçkalı genç yönetmen, dünyanın en prestijli festivallerindenki tüm ödülleri topladı. Kalandar SoÄŸuÄŸu’nun baÅŸrol oyuncuları gerçek bir hemÅŸire ve öÄŸretmen.

 

Mustafa Kara’nın Karadeniz sineması, Trabzon ve Trabzonspor üzerine düÅŸünceleri dikkate deÄŸer. Trabzon’dan iki büyük sanayici. ISO’da ilk ve ikinci 500’e giren Özgün Gıda ile Kebir’in baÅŸarı hikayeleri.

 

Genç bir baÅŸarı hikayesi de ErtuÄŸ Özarman’dan. 30’lu yaÅŸlarda nitelikli madencilik sektöründe olan genç bir Trabzonlu’nun, Trabzon’dan Ä°stanbul’a uzanan öyküsü. Karadeniz mutfağı dendi mi Cemil Usta. Maltepe’deki  muazzam yerinde tüm Ä°stanbul’a Karadeniz mutfağını sevdiren Cemil Usta’yı, Metin Kalkışım anlatıyor.

 

 

Trabzon’a bir dünya markası geliyor. Dünyanın en büyük kahve ve yemek kültürü Coffeeshop Company, çok yakında Trabzon’da açılıyor. Firmanın Türkiye’deki sahibi Ceyhan Pusmaz, Trabzon’a geliÅŸ hikayelerini anlatıyor.

 

Bürokraside geleceÄŸi parlak bir hekim ve eski Derince Belediye baÅŸkanı Doktor Aziz Alemdar. Doktor Alemdar’ın biyografisi bu sayının bir diÄŸer önemli konusu.

 

Ulusoy markası prestij kaybetse de, Ali Osman Ulusoy, markayı eski güzel günlerine döndürmeye kararlı. Hülya Ulusoy ile hem babası hemd e Ulusoy markası hakkında güzel bir konuÅŸma.

 

Fotografıyla tarih yapan bir adam Atilla Alp Bölükbaşı. Trabzon’daki en prestijli kitapları yapan isim. Gezgin, koleksiyoner ve fotoÄŸrafçı. Bölükbaşı ile fotoÄŸraf ağırlıklı söyleÅŸi Melih Yıldız imzasıyla Trabzon Dergisi’nde…

 

Yazılarıyla Temel HazıroÄŸlu ve Sunay Akın, kitaplarıyla Heyamola Yayınları ve Ömer Asan. Hepsi bu kadar deÄŸil. Akçaabat dergisiyle Trabzon bu sayıda toplam 170 sayfa dolu dolu Trabzon.

 

Aytekin Akay’ın yayın koordinatörlüÄŸünde çıkan Trabzon Dergisi’ne

www.trabzondergisi.comya da 0212 2580501 nolu iletiÅŸim bilgilerinden ulaÅŸabilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.